0

Μετά από συγκλονιστικό αγώνα, η Μαρία Σάκκαρη λύγισε στα τρία σετ την Αρίνα Σαμπαλένκα και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του WTA Finals!

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 7-6(1), 6-7(6), 6-3 σε 2 ώρες και 48 λεπτά για να κλείσει μεγάλο ραντεβού με την υπερφορμαρισμένη Ανέτ Κονταβέιτ, πρώτη του άλλου γκρουπ, στην τετράδα της σπουδαίας διοργάνωσης!

Η Μαρία έμεινε πίσω με 3-5 στο πρώτο σετ και 1-3 στο τρίτο, όμως βρήκε τον τρόπο να κάνει ανατροπή και να πάρει τεράστια νίκη επί της Νο.2 τενίστριας στον κόσμο! Σημειώστε, μάλιστα, ότι μετρούσε τέσσερις διαδοχικές ήττες από την 23χρονη Λευκορωσίδα από το 2019.
ADVERTENTIE

Αυτή τη φορά, όμως, η Μαρία έπαιξε με μεγάλη ψυχή, πήρε δύναμη από την τρομερή ατμόσφαιρα στη Γουαδαλαχάρα και είναι έτοιμη να ολοκληρώσει τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Σε ένα κλειστό πρώτο σετ η Σαμπαλένκα πήρε το προβάδισμα με 3-5 και είχε την ευκαιρία να σερβίρει για το 0-1, αλλά η Σάκκαρη έμεινε όρθια (4-5), έσωσε σετ πόιντ στο δικό της service game και όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ.
Προβεβλημένοι σύνδεσμοι
Κάθε Μέρα Moneyback για όλο το Νοέμβριο με το Red November! Όροι & προϋποθέσεις |21+

Εκεί η Σαμπαλένκα υπέπεσε σε σωρεία λαθών και η Μαρία επικράτησε χάνοντας μόνο έναν πόντο!

Και στο δεύτερο σετ, ωστόσο, η Σαμπαλένκα είχε τις μπάλες στο 3-5, όπου έχασε και δύο σετ πόιντ. Οι διαφορές τελικά λύθηκαν ξανά σε τάι μπρέικ, αλλά αυτή τη φορά η Λευκορωσίδα εκμεταλλεύτηκε συνολικά το τέταρτο σετ πόιντ της και έφερε το ματς στα ίσα.

Μετά το αρχικό μπρέικ της Σάκκαρη στο τρίτο, η Σαμπαλένκα πήρε τρία γκέιμ στη σειρά και πλησίασε η νίκη (1-3), όμως η Μαρία δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Έσπασε άμεσα την αντίπαλό την αντίπαλό της όταν σέρβιρε για το 1-4 και με άλλα δύο διαδοχικά μπρέικ σφράγισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά!

H Μαρία είχε 27 winners και 36 αβίαστα λάθη, ενώ η Σαμπαλένκα είχε αντίστοιχα 29 και 56, μεταξύ των οποίων και 20 διπλά λάθη!

Αυτή ήταν η 9η φετινή Top 10 νίκη της Σάκκαρη (έχει τις περισσότερες από κάθε άλλη τενίστρια) και η 19η συνολικά στην καριέρα της. Έφτασε και τις 38 νίκες στη σεζόν, που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ.

Το ματς με την Κονταβέιτ θα αρχίσει στις 3.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/11) και η Μαρία θα προσπαθήσει να γράψει ξανά ιστορία. Είναι μια παίκτρια που γνωρίζει πολύ καλά (και προσωπικά) και είναι χαρακτηριστικό ότι οι δυο τους έχουν συναντηθεί άλλες 11 φορές, με τη Μαρία να προηγείται στις νίκες με 6-5.

Η 26χρονη Εσθονή, πάντως, είναι η πιο φορμαρισμένη παίκτρια του tour!

Στον άλλο ημιτελικό θα παίξουν οι Ισπανίδες Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα και Πάουλα Μπαντόσα.

 

Παρασκήνιο: Ισπανικές ομάδες τσεκάρουν τον Χουάνκαρ!

Previous article

Καλνιέτις: «Ο Παναθηναϊκός έχει βάθος στον πάγκο»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.