0

Το ρόστερ του Τριφυλλιού χρήζει ενίσχυσης και αναλύουμε τα δεδομένα με… θέσεις και ονόματα, ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος απέχει ακόμα 1,5 μήνα, αλλά στον Παναθηναϊκό έχουν αρχίσει την προεργασία. Κάποιες ανάγκες δεν έχουν καλυφθεί από το καλοκαίρι, ενώ κάποιες άλλες διογκώθηκαν στη διάρκεια του πρωταθλήματος, μετά από τη συμπλήρωση εννιά αγωνιστικών και αφού ο προπονητής του Τριφυλλιού δεν έχει εναλλακτικές.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι αυτός ο οποίος θα σηκώσει το βάρος των επιλογών και του «φιλτραρίσματος». Ο Σέρβος μαζί με τους συνεργάτες του, ήδη τσεκάρουν παίκτες και σύντομα θα παραδώσουν την πρώτη λίστα τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, μιας και η επιθυμία τους είναι να έχουν τις μεταγραφές στη διάθεση τους το συντομότερο δυνατό, αν είναι εφικτό ακόμα και την Πρωτοχρονιά.

Το μεγαλύτερο κενό έχει εντοπιστεί στον «άξονα» της μεσαίας γραμμής, όπου μετά το δίδυμο των Αλεξανδρόπουλου και Ρούμπεν, δεν υπάρχει αντικαταστάτης. Το οποίο κενό μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, επειδή ο ορίζοντας επιστροφής του Δημήτρη Κουρμπέλη δεν προσδιορίζεται. Επιπλέον, είναι άγνωστο σε τι κατάσταση θα επιστρέψει ο αρχηγός και πόσο καιρό θα χρειαστεί μέχρι να ανακτήσει τη φόρμα του.

Οι ανακατατάξεις στη μεσαία γραμμή

Ο Μαουρίσιο έχει ποιότητα και οξυδέρκεια, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να υπηρετήσει το αγωνιστικό στυλ που πρεσβεύει ο Γιοβάνοβιτς, διότι δεν έχει πια τα αντίστοιχα τρεξίματα. Άλλωστε, είναι πιθανό η πλευρά του Βραζιλιάνου αμυντικού χαφ, έξι μήνες πριν τη λήξη του συμβολαίου του, να φέρει πρόταση από τη Μέση Ανατολή για να φύγει.

Ο Γιοβάνοβιτς αναζητεί οπωσδήποτε έναν κεντρικό μέσο, ο οποίος θα έχει και δημιουργικές ικανότητες. Στην πορεία έχει προκύψει η περίπτωση του Σεχ Νιας, για τον οποίο ο 59χρονος τεχνικός έχει εξαιρετική γνώμη, αλλά είναι ανεξάρτητη.

Ο Παναθηναϊκός θέλει τον 21χρονο Σενεγαλέζο, επειδή μπορεί να βοηθήσει άμεσα, αλλά και έχει περιθώρια εξέλιξης και μεταπωλητική αξία. Εφόσον οι απαιτήσεις της Λιλ το επιτρέψουν, τότε ο Νιας θα έρθει ξανά στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Από την Κύπρο έχει ακουστεί και ο Κωστάκης Αρτυματάς, ο οποίος μένει ελεύθερος από την Ανόρθωση τον Ιούνιο του 2022, αλλά η προτεραιότητα του είναι να ανανεώσει και μέχρι τώρα δεν συζητά άλλη προοπτική.

Τα δεδομένα στις άλλες θέσεις

Στα τέλη του Αυγούστου ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να αποκτήσει τον Αργεντινό αριστερό μπακ του ΝΠΣ Βόλου, Φράνκο Φεράρι, για να συγκροτήσει δίδυμο με τον Χουανκάρ. Η μεταγραφή δεν τελεσφόρησε, επειδή έληξαν οι προθεσμίες, αλλά ο παίκτης παραμένει στα υπόψη. Πάντως, ο Γιοβάνοβιτς εξετάζεται και άλλα ονόματα για τη θέση, αν και δεν έχει εισηγηθεί για κάποιον.

Επίσης, Ο Γιοβάνοβιτς προετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο απόκτησης εξτρέμ, εφόσον προχωρήσουν οι πωλήσεις του Αϊτόρ και του Ενγκμπακοτό. Ο Κογκολέζος επιθετικός έχει αρχίσει επαφές με ομάδες της Β’ Γαλλίας και αναμένεται να φέρει πρόταση για να φύγει, ενώ ο ατζέντης του Ισπανού ψάχνει στην Ισπανία και στην Ολλανδία.

Το ίδιο ισχύει για άλλες θέσεις που μπορεί να προκύψουν αποχωρήσεις. Σε ότι αφορά τον Φεντερίκο Μακέντα, παρά τη σχετική φημολογία ο Ιταλός στράικερ δεν σκοπεύει να φύγει από την Ελλάδα και θα προσπαθήσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γιοβάνοβιτς. Ο Γιασίν Αγιούμπ δύσκολα θα αφήσει τα εγγυημένα χρήματα του Παναθηναϊκού, αφού πουθενά δεν πρόκειται να τα βρει. Συνεπώς, η «δεξαμενή» των παικτών που μπορεί να απελευθερώσουν αδειάζει τελείως στο Τριφύλλι…

 

 

Υπάρχει λύση στον φετινό Παναθηναϊκό;

Previous article

Η Λιλ έδωσε το ελεύθερο στον Νιάς να φύγει!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.