0

Mια απόλυση του θα ήταν πέρα για πέρα λάθος.

Προσπαθώ να βρω κάποιο θετικό από αυτό το 1/4 της φετινής Ευρωλίγκας στο επιθετικό μισό του Παναθηναϊκού και δεν μπορώ. Με 49.9% eFG% (14η/18) και 102.6 Offensive Rating (15η/18), σύμφωνα με τα στατιστικά του @acbbstats_ είναι δεδομένο κι ορατό πως το πρόβλημα είναι κάτι παραπάνω από δομικό. Οι περισσότερες, αν όχι όλες οι ομάδες που έχει αντιμετωπίσει ως τώρα ο Παναθηναϊκός έχουν καταλάβει το πόσο προβλέψιμη είναι η επίθεση του και απλά επιλέγουν να του δώσουν το περιφερειακό σουτ (33.04%) ή κάποιο άλλο λιγότερο επίπονο σουτ για την άμυνα.
Μην το ξαναλέω. Οι Πράσινοι έχουν ελάχιστο flow στην επίθεση τους στο μισό γήπεδο. Μάλιστα, τα προηγμένά στατιστικά του RealGM τους δίνουν το 17ο Assist Percentage -δίχως το χθεσινό παιχνίδι- με 49.5%. Αν και οι ασίστ ως μέγεθος μπορούν να μετρηθούν και να αξιολογηθούν με αρκετούς τρόπους, μια εκτίμηση του ποσοστού των σουτ που προέρχονται από μια τελική πάσα, είναι ένα στατιστικό που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την δεδομένη στιγμή για να ανά-δείξουμε την απουσία πολύπλευρης δημιουργίας στο πράσινο ρόστερ. Πληροφοριακά και για λόγους σύγκρισης, η ομάδα πέρσι είχε 62% στο αντίστοιχο μέγεθος.
Το Τριφύλλι είναι η ομάδα που ορίζει το budget του, κακά τα ψέματα. Όταν ο προϋπολογισμός για παίκτες και προσωπικό είναι αν όχι ο χαμηλότερος, ένας από τους χαμηλότερους στην διοργάνωση, τότε τα περιθώρια να παρουσιάσει κάτι που θα χτυπήσει πλέι-οφ είναι εξαιρετικά απίθανο. Η πιθανότητα να βρει “λαυράκια” είναι ίση (για να μην πω μικρότερη) με το να βρει “σαπάκια” διότι κανείς δεν εγγυάται πως τα πιο φθηνά υλικά θα κάνουν και το πιο νόστιμο φαγητό. Και λογικό είναι πως ακόμα κι αν φύγουν αύριο Διαμαντίδης και Αλβέρτης δεν σημαίνει πως θα έρθουν ντε και καλά κάποιοι καλύτεροι. Ο φετινός Παναθηναϊκός θέλει γερό στομάχι και κυρίως υπομονή. Ακόμα και σε βραδιές όπως η χθεσινή ή εκείνη στο Βελιγράδι. Χρειάζεται στήριξη κι όχι ανάθεμα. Η σεζόν είναι δύσκολη και η ανηφόρα μεγάλη αλλά μετά πάντα υπάρχει κατηφόρα.
Δεν έχω κανένα όφελος να στηρίξω κανέναν Πρίφτη. Δεν με πληρώνει και δεν είναι θείος μου, πατέρας μου ή κάτι τέτοιο. Αλλά μια απόλυση του θα ήταν πέρα για πέρα λάθος. Όχι γιατί βλέπω κάτι θετικό αλλά γιατί θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει ένα continuity στον πάγκο. Δεν είναι σε οργανωτικό πλαίσιο σωστό να υπάρξει τέταρτη (ή πέμπτη, αν βάλει κανείς το διάστημα του κόουτς Χαραλαμπίδη ως υπηρεσιακός) διαφορετική φωνή στον πάγκο σε λίγο από 320 ημέρες…

Η αλήθεια για Χεζόνια και Παναθηναϊκό

Previous article

Στον… αέρα ο Μπουζούκης – Το «like» του Σαββίδη και η Τουρκία

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.