0

Οι πράσινοι είναι σε ελεύθερη πτώση τις πρώτες αγωνιστικές της ευρωλίγκα και είναι αμφίβολο αν μπορούν να ισιώσουν την καμπύλη!

Πριν εννέα χρόνια ήταν στο φάιναλ φορ. Επίσης, πριν εννέα χρόνια δεν είχαμε κορωνοϊό, είχαμε ακόμα τα πρώτα μνημόνια στην Ελλάδα, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, είχαμε διαφορετικό Πάπα, η Κύπρος ετοιμαζόταν να μπει σε μια τεράστια οικονομική κρίση, η Κροατία δεν ήταν ακόμα άμεσο μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης, η Αγγλία ήταν στο ευρώ και στην Ελλάδα μέχρι τον Φεβρουάριο ο κατώτατος μισθός για 14 πληρωμές ήταν 751,39 ευρώ. Πολλά άλλαξαν, και μαζί τους και ο Παναθηναϊκός.

Η πτώση του από το φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης μέχρι σήμερα δεν ήταν απότομη. Ήταν σταθερή. Τρομακτικά σταθερή. Τόσο στα αποτελέσματά του, όσο και στο ταβάνι του. Εφτά συνεχόμενα χρόνια αποκλείστηκε από το φάιναλ φορ στους αγώνες πλέι οφ. Τα πρώτα δύο χάθηκε η πρόκριση στο ένα ματς. 3-2 από την Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2012-13, και 3-2 από την ΤΣΣΚΑ το 2013-14. Σταδιακά ερχόταν η κάμψη. Από το 2012 ως το και 2019 ο Παναθηναϊκός χωρίς να είναι εντυπωσιακός, χωρίς να φτάνει την αίγλη του παρελθόντος ήταν συνεπής. Τρομακτικά συνεπής. Στον πίνακα που ακολουθεί θα δείτε το ρεκόρ του στα πρώτα εννέα ματς που έδωσε στη σεζόν. Η σταθερότητα, έστω και μια περίπου μετριότητα, είναι καμιά φορά υποτιμημένη, και οι πράσινοι είχαν αυτή τη σταθερότητα, ακόμα και με το νέο σύστημα διεξαγωγής.

Από το 2016-17 όταν και έγινε ένα ενιαίο πρωτάθλημα, αντί δύο φάσεις ομίλων, πριν τα πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός ήταν σταθερός. Το 2016-17 ξεκίνησε με 5-4 και τελείωσε τη χρονιά στο 19-11. 19-11 ήταν το τελικό του ρεκόρ και το 2018-19, στο οποίο είχε ξεκινήσει με 6-3. Το 2018-19 το ξεκίνημά του ήταν και πάλι στο 5-4 για να κλείσει στο 16-14, ενώ τη σεζόν 2019-20 η διακοπή λόγω πανδημίας τον βρήκε στο 14-14.

Η ελεύθερη πτώση παρατηρείται τις δύο τελευταίες σεζόν. 2-7 το ξεκίνημα πέρυσι και 11-23 στο φινάλε της σεζόν, κάτι που συμβαίνει προς το παρόν και φέτος. Η ευθεία γραμμή του Παναθηναϊκού από το 2012 ως το 2020 έχει γίνει μια κάθετη διαγώνιος και όπως μάθαμε από τον κορωνοϊό και τα απανταχού διαγράμματα, πρέπει να βρίσκουμε έναν τρόπο να ισιώνουμε την καμπύλη. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να τον βρει;

Η Deloitte και οι περίφημες οικονομικές μελέτες του Βοτανικού που ΘΑ ξεκινήσουν…

Previous article

Πρόβλημα ο Ιωαννίδης – Αγωνία για “ζημιά”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.