EDITORIALΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ EDITORIAL

Κύριε Πρίφτη δυστυχώς το χάσατε…

0

To να γράψει κάποιος για τον φετινό Παναθηναϊκό είναι πραγματικά ένα επαναλαμβανόμενο deja vu το οποίο σημαίνει “το έχω ήδη δει”

Η εντός έδρας ήττα από την Ούνικς Καζάν, την προηγούμενη δηλαδή ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Είναι ομάδα που την ξέρει καλά από την καλή και την ανάποδη εν αντιθέσει με τη δική του, τον Παναθηναϊκό που ακόμα ψάχνεται, πειραματίζεται ή προσθέστε εσείς τι άλλο κάνει.

Έχω βαρεθεί από την αρχή της περιόδου να βλέπω την ομάδα που μας κράτησε όρθιους σε δύσκολες εποχές για τον σύλλογο να γίνεται βορά σε κάθε αντίπαλο μόνο και μόνο επειδή ο άνθρωπος που κάθεται στην άκρη του πάγκου είναι απλά ανεπαρκής χωρίς να θέλω να πω καμιά βαριά κουβέντα. Δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει χημεία μεταξύ των παικτών, να τους μεταδώσει την όποια αύρα του όπως μας τον παρουσίαζαν το καλοκαίρι κάποιοι συνάδελφοι, ότι είναι “ότι καλύτερο σε Έλληνα προπονητή, δουλευταράς” και άλλα ωραία αλλά που δεν πείθουν δυστυχώς κανέναν. Μπορεί κάποιοι να με χαρακτηρίσετε εμμονικό ή προκατειλημμένο για όσα λέω για τον εν λόγω που θέλει να λέγεται προπονητής του Παναθηναϊκού αλλά έχω την ευθύνη των πράξεων μου.

Πείτε μου πραγματικά αν σας αρέσει αυτό το θέαμα ή αν βλέπετε κάποιο σύστημα που ενδεχομένως μου διαφεύγει. Φτάσαμε στο σημείο από εκεί που οι εφημερίδες οπαδικές ή μη ασχολούνταν με τις νίκες της ομάδας να βάζουν ως “χτύπημα” στο πρωτοσέλιδό τους φράσεις όπως “ντράπηκε η ντροπή” για την εμφάνιση πριν από μια εβδομάδα στο Βελιγράδι, κόντρα σε μια ομάδα με το ίδιο μπάτζετ με εμάς.

Στα όρια της γραφικότητας είναι να ακούμε μετά από μία ήττα την χιλιοπαιγμένη ατάκα του στυλ “δουλεύουμε στις προπονήσεις αλλά…”. Τι ακριβώς γίνεται στις προπονήσεις κόουτς Δημήτρη; Πως είναι δυνατόν κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών οι παίκτες να μην ακολουθούν κατά γράμμα αυτά που υποτίθεται τους λες; Ανέφερες στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την Ούνικς πως άλλα είχες σχεδιάσει στην τελευταία επίθεση κι άλλα έγιναν, τουτέστιν έπρεπε η μπάλα να πάει στον Μέικον κι όχι στον Παπαπέτρου ο οποίος ανακηρύχθηκε ο μοιραίος του παιχνιδιού. Σε ποιον; Στον Παπαπέτρου που μέχρι εκείνη τη στιγμή μετρούσε 2/10 σουτ από μέση και μακρινή απόσταση και των 4 λαθών. Κι ας δεχτώ όπως είπες πως ο αρχηγός ανέλαβε την ευθύνη των πράξεων του, εσύ τι έκανες γι’ αυτό; Σου υπενθυμίζω πως είναι η δεύτερη φορά που γίνεται κάτι αντίστοιχο, μιας και η πρώτη ήταν απέναντι στην Μπασκόνια στη Βιτόρια όταν και πάλι χάσαμε με τον ίδιο τρόπο. Εκτίθεσαι και μάλιστα ανεπανόρθωτα γιατί δείχνεις πως είτε έχεις άγνοια του που βρίσκεσαι είτε οι παίκτες δεν σε παίρνουν στα σοβαρά. Μάλιστα έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο που ο κόσμος έχει αναπολήσει εποχές με Αργύρη Πεδουλάκη ότι κι αν σου λέει αυτό.

Δεν μπορείς να λες επίσης σε ερώτηση τι να περιμένουμε στα δύο επόμενα κομβικά όπως έχει φτάσει το πράγμα παιχνίδια με την Ζαλγκίρις και τη Μπάγερν την επόμενη εβδομάδα σε Κάουνας και Μόναχο αντίστοιχα πως προέχει το ματς πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Ποια ΑΕΚ και ποιο ελληνικό πρωτάθλημα;;;;;; Ανέφερες πως η ομάδα έβγαλε αντίδραση στο ματς με τον ΠΑΟΚ ενώ εγώ είδα να κρύβονται προς στιγμήν τα προβλήματα κάτω από το χαλί…..

Και για να δεις διαφορές με άλλους προπονητές, δες στο βίντεο ανάλυσης που θα κάνεις αύριο ή πριν τα επόμενα παιχνίδια, τον τρόπο που σε κέρδισε ο Περάσοβιτς στο τέλος κάνοντας απλά το αυτονόητο που θα έκανε κάθε προπονητής σε αντίθεση με σένα. Έδωσε τη μπάλα να σουτάρει ο καλύτερος σουτέρ εκείνη τη στιγμή που έτυχε να είναι ο Λορέντζο Μπράουν που είχε ακουστεί πέρσι για τον Παναθηναϊκο αλλά δεν ήρθε λόγω εσόδων-εξόδων όπως βγαίνει προς τα έξω.

Και επειδή θυμάμαι κάθε τι που αναφέρεις σε δηλώσεις σου, είχες τονίσει στην μεταγραφή του Γιόγκι Φέρελ πως να μη περιμένουμε κάποιο θαύμα από τον Αμερικανό μιας και έρχεται απλά για να μας βελτιώσει ως ομάδα. Με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό;;;; Όταν δεν παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα κι απλά έχει έναν συμπληρωματικό ρόλο στην ομάδα παίζοντας όταν σου έρθει η έμπνευση να τον βάλεις σε κάποιο ματς; Αλλά ακόμη και οι επιλογές που γίνονται δεν είναι επιπέδου Παναθηναϊκού αλλά παραπέμπουν σε Άρη, Ίκαρο Καλλιθέας ομάδες στις οποίες υπήρξες τεχνικός. Φτάσαμε σε σημείο μέχρι και ο Ο Τζέι Μέιο, ένας ξεχασμένος πρώην NBAer να είναι από την πρώτη στιγμή ένα από τα όπλα της Ούνικς.

Για να μη μακρηγορούμε και επειδή η ανοχή έφτασε στα όρια της οφείλεις να γυρίσεις το κουμπί άμεσα. Το πώς θα γίνει αυτό, εσύ το ξέρεις. Μόνο νίκες θέλω με Ζαλγκίρις, Μπάγερν και Ολυμπιακό, στην επόμενη τριάδα, για να πω ότι κάτι όντως αρχίζει να φτιάχνει……

Υ.Γ 1. Μάριο Χεζόνια δεν θα σε κρίνω.

Υ. Γ 2. Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι φιλότιμοι παίκτες και το παλεύουν όσο μπορούν.

 

 

πηγή: pickngreen.gr

Χουάνκαρ: «Είμαι ικανοποιημένος στην Ελλάδα»

Previous article

Η αντίδραση του Μέικον και του Πρίφτη στο άστοχο τρίποντο του Παπαπέτρου (video)

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.




Login/Sign up




×
Show




×
Show