0

Ο άλλοτε (πρωταθληματικός) ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού» καταθέτει το προσωπικό του report για τον συμπατριώτη του, το ηχηρό ντεμπούτο και το σταδιακό… χαμήλωμα των στροφών με τη φανέλα των «πρασίνων» – Το σχόλιο για το χρόνο προσαρμογής των νεαρών Βραζιλιάνων παικτών στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη και τα χρήματα για την αγορά του 50% των δικαιωμάτων του από την Κορίνθιανς.

Μπορεί ο Ματέους Βιτάλ να «έβγαλε μάτια» στο επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ωστόσο ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός η αλήθεια είναι πως έριξε το…στροφόμετρο της απόδοσής του στα παιχνίδια που ακολούθησαν.

Κι αυτό ακριβώς το αγωνιστικό «φρενάρισμα» του 23χρονου ποδοσφαιριστή, αποτελεί θέμα συζήτησης για τους φίλους του «τριφυλλιού», δεδομένου πως ο Βιτάλ γέννησε υψηλές προσδοκίες με το…καλημέρα της θητείας στους «πράσινους».

Η ιστοσελίδα SDNA ζήτησε από ένα Βραζιλιάνο παίκτη ο οποίος στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού κι αποτελεί άριστο γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας, το προσωπικό του report για τον Βιτάλ και το χρόνο που χρειάζεται (ή δεν χρειάζεται) προκειμένου να αποδώσει ξανά στο χορτάρτι όπως στο παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο Σίλβα Κλέιτον αγωνίστηκε για μια τετραετία (2008-12) στον Παναθηναϊκό, υπήρξε μέλος της ομάδας που κατέκτησε το νταμπλ το 2010 και παρότι αυτό το διάστημα βρίσκεται στη Βραζιλία διατηρεί προσωπική άποψη για τον Βιτάλ και τα τεκταινόμενα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Η αλήθεια είναι πως δεν γνώριζα τον Βιτάλ προτού έρθει στην Ελλάδα. Τον είδα από κοντά στο παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος κόντρα στον Απόλλωνα στη Λεωφόρο και διέκρινα πολλά θετικά αγωνιστικά στοιχεία πάνω του.

Είναι γρήγορος και διαθέτει υψηλή τεχνική κατάρτιση. Βεβαίως σε εκείνο το ματς ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν κόντρα σε μια ομάδα χαμηλότερης δυναμικής που έπαιξε μάλιστα και με παίκτη λιγότερο κι είναι πιο εύκολο για έναν τεχνίτη παίκτη να αναδείξει το ταλέντο του.

Προσωπικά μου άρεσε ο Βιτάλ σε εκείνο το ματς, όχι όμως και ο Παναθηναϊκός απ΄τον οποίο περίμενα περισσότερα πράγματα».

– Για το σταδιακό χαμήλωμα των…στροφών του Βιτάλ που δεν συμβαδίζει με το θετικό ντεμπούτο του:

«Άλλο το ποδόσφαιρο στη Βραζιλία κι άλλο στην Ελλάδα. Μην το ξεχνάμε αυτό. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βοηθήσει τον Βιτάλ να βγάλει το ταλέντο του. Θα πρέπει να φτάνει η μπάλα πιο συχνά και πιο εύκολα στα πόδια του ώστε να παίζει στο ένας εναντίον ενός που είναι ιδιαίτερα ικανός».

«Κάθε Βραζιλιάνος παίκτης ανταποκρίνεται
διαφορετικά στα ευρωπαϊκά δεδομένα»

– Για το κατά πόσον οι Βραζιλιάνοι παίκτες που έρχονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη θέλουν το χρόνο τους για να αποδώσουν σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητές τους:

«Δεν υπάρχει κανόνας κι ανάλογα τον ποδοσφαιριστή. Αγωνίστηκα πολλά χρόνια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Έχω δει Βραζιλιάνους παίκτες να προσαρμόζονται χωρίς καμία χρονοτριβή, παίκτες που δεν βρήκαν ποτέ ρυθμό και παίκτες που ήθελαν το χρόνο τους για να πάρουν μπροστά. Κάθε Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής ανταποκρίνεται διαφορετικά στα ευρωπαϊκά δεδομένα».

«Λίγα τα 4 εκατομμύρια
για τα δεδομένα της Κορίνθιανς»

– Για τα χρήματα (4 εκατ. ευρώ) της οψιόν της αγοράς των 50% των δικαιωμάτων του Βιτάλ από την Κορίνθιανς: «Δεν είναι πολλά αυτά τα χρήματα για τα δεδομένα της Βραζιλίας. Τα νούμερα έχουν ξεφύγει εδώ και 4 εκατομμύρια δεν είναι πολλά για ομάδες όπως η Κορίνθιας, η Παλμέριας και η Φλαμένγκο. Με 4 εκατομμύρια αγοράζουν εύκολα παίκτες αυτές οι ομάδες».

«Ο Παναθηναϊκός πήγαινε μόνο
για το πρωτάθλημα στα δικά μου χρόνια»

– Για τις αναμνήσεις του από την περίοδο της θητείας του στον Παναθηναϊκό: «Μόνο καλά πράγματα έχω να θυμάμαι. Τότε ήταν άλλες εποχές. Ο Παναθηναϊκός την περίοδο της συνεργασίας μας, διέθετε παίκτες με μεγάλη ποιότητα στο ρόστερ του, είχε υψηλούς στόχους και πήγαινε κάθε χρόνο αποκλειστικά για το πρωτάθλημα».

 

Ψάχνεται ο Νιάς να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό!

Previous article

Ήττα και από την Ούνικς του Χεζόνια

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.