0

Πρέπει να τεθούν ορισμένα ερωτήματα…

Είδαμε με ενδιαφέρον το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Livesport σύμφωνα με το οποίο ο Βοτανικός έρχεται (!) καθώς ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε από το υπουργείο μετανάστευσης το κλείσιμο της προσφυγικής δομής του Ελαιώνα, η οποία βρίσκεται εντός του οικοπέδου που προορίζεται για τις ανάγκες της Διπλής Ανάπλασης.

Ξέχωρα από τα πανηγύρια του Βασίλη Βέργη εμείς έχουμε να θέσουμε ορισμένα ερωτήματα:

  1. Πως γίνεται να ζητά ο Δήμος Αθηναίων το κλείσιμο της δομής την ώρα που έχει υπογράψει συμβάσεις για την περαιτέρω επέκταση της και μάλιστα να τρέχουν ήδη έργα σε αυτή την κατεύθυνση;
  2. Ποια είναι η απάντηση του Υπουργείου Μετανάστευσης στο αίτημα του Δήμου για κλείσιμο της δομής; Θα θέλαμε επίσης έτσι από περιέργεια να ακούσουμε το μέρος που θα μεταφερθεί η δομή ΑΝ όντως υπάρχει τέτοια απόφαση.

Απόφαση για κλείσιμο της Δομής δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Είναι διαφορετικό το αίτημα του Μπακογιάννη προς το Υπουργείο και εντελώς διαφορετικό το ενδεχόμενο να υπάρχει ήδη οριστική απόφαση.

Εμείς θα θυμίσουμε πως ο πρωθυπουργός είχε πει επίσημα ότι η δομή φιλοξενίας θα μετατραπεί σε πανεθνικό κέντρο ένταξης προσφύγων και θα παραμείνει στο ίδιο μέρος.

Πάντως αυτό που ακούγεται στην πιάτσα είναι ότι το Υπουργείο έχει αφήσει το τελευταίο διάστημα την δομή υποχρηματοδοτούμενη και ενδεχομένως ο Δήμος Αθηναίων να “εκβιάζει” την κυβέρνηση ώστε να ανοίξει ξανά την κάνουλα της χρηματοδότησης της.

πηγή: leoforos1908.gr

Αφιέρωμα: Ο Οκόμπο, ο Αλφόνσο Φορντ και όσοι έβλεπαν «βαρέλι» το πράσινο καλάθι (vids)

Previous article

Αναλύοντας το δομικό πρόβλημα που εξηγεί το 2-5

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.