0

Ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε ποτέ απάντηση στον εξαιρετικό Οκόμπο και έχασε στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός γνώριζε πριν από το ματς με τη Βιλερμπάν πως είχε μία βασικότατη αποστολή: να σταματήσει τον πρώτο σκόρερ των Γάλλων, Έλι Οκόμπο (17π. ανά ματς φέτος). Ωστόσο, οι «πράσινοι», που φέτος θέλουν να επενδύσουν στο αμυντικό κομμάτι, έκαναν… ακριβώς το αντίθετο. Ό,τι κι αν δοκίμαζαν, ο 24χρονος Γάλλος έστελνε την μπάλα στο καλάθι και θύμιζε την εμφάνιση του Ντάριλ Μέικον 48 ώρες πριν, στο ίδιο γήπεδο. Με τον Οκόμπο να «οργιάζει» (35π. με 8/12 δίποντα, 5/7 τρίποντα και 4/4 βολές και 17 εξ αυτών στην 4η περίοδο), το «τριφύλλι» γνώριζε πως έχασε τον Νο. 1 στόχο του. Εν τέλει, έχασε και το ματς και υποχώρησε στο 2-5 με μια ήττα… εκτός προγράμματος. Αντιθέτως, το… γαλλικό τρένο του Κώστα Αντετοκούνμπο ανέβηκε στο 5-2 και δείχνει ικανό για μεγάλα πράγματα φέτος.

Ο Ντάριλ Μέικον ήταν άστοχος για 30′ αλλά ανέβηκε στο φινάλε (16π.), με τον Ιωάννη Παπαπέτρου (16π., 6.) και τον Τζέρεμι Έβανς (12π.) να τον ακολουθούν. Όμως, οι «πράσινοι» ήταν πίσω στο σκορ σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και όταν στην 4η περίοδο ο Οκόμπο πήρε… φωτιά, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να ανατρέψουν την κατάσταση. Πέραν του «killer» της Βιλερμπάν, σε καλό βράδυ βρέθηκαν και οι Κρις Τζόουνς (13π., 4κλ.) και Κώστας Αντετοκούνμπο (12π., 6ρ.).

Τα «όπλα» της Βιλερμπάν πήραν μπρος από νωρίς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς με την ίδια πεντάδα που είχε και κόντρα στην Αναντολού Εφές, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το παιχνίδι του. Οι Γάλλοι ξεκίνησαν καλύτερα (8-14 στο 5′), έχοντας ως πρωταγωνιστές τους δύο παίκτες που έπρεπε να σταματήσουν οι «πράσινοι»: τον Έλι Οκόμπο (7π.) και τον Κρις Τζόουνς (5π.). Η είσοδος του Ιωάννη Παπαπέτρου ισορρόπησε τα δεδομένα (17-18 στο 8′), αλλά με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να κάνει… θραύση (6π., 3ρ., 3κοψ.) οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά τον έλεγχο (18-24 στο 10′).

Έβανς vs Αντετοκούνμπο και… μία σου και μία μου

Η 2η περίοδος είχε την υπογραφή του Τζέρεμι Έβανς. Με ένα μοναδικό σόου ο Αμερικανός αγωνιζόμενος ως σέντερ απέδειξε γιατί τον υπέγραψε το καλοκαίρι ο κόουτς Πρίφτης, έφτασε τους 12 πόντους (4/4 δίποντα, 4/4 βολές) και βοήθησε τους γηπεδούχους να γυρίσουν το ματς (34-27 στο 16′). Μάλιστα, δύο καλάθια ήρθαν έπειτα από ισάριθμες έξυπνες ασίστ του Γιόγκι Φέρελ, που ξεσήκωσαν το ΟΑΚΑ. Το πιο σημαντικό, όμως, ήταν η «πράσινη» άμυνα, που περιόρισε σημαντικά τη Βιλερμπάν για 6′ (16-3 το επιμέρους σερί). Όμως, σε ένα τετράλεπτο διαφοροποιήθηκαν όλα, με τους Αντετοκούνμπο – Λάιτι να αλλάζουν το μομέντουμ του αγώνα και τη Βιλερμπάν να «τρέχει» το δικό της σερί. Η «βόμβα» του Οκόμπο διαμόρφωσε το 38-43 του ημιχρόνου (4-16 το σερί), με τους Γάλλους να σουτάρουν με 55% πίσω από τη γραμμή και την ελληνική ομάδα να μετράει μόλις 1/8 τρίποντα (1/5 ο Παπαπέτρου). Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πλήγωνε τον Παναθηναϊκό ήταν η αδυναμία του να σταματήσει τους Οκόμπο (10π.), Τζόουνς (11π.) και Αντετοκούνμπο (10π.).

Τον κράτησε ο Νέντοβιτς

Στην επανάληψη οι νταμπλούχοι Ελλάδας μπήκαν… μπερδεμένοι στο παρκέ και με διαδοχικές λανθασμένες επιλογές είδαν τη Βιλερμπάν να πηγαίνει στο +9 για πρώτη φορά (38-47 στο 23′). Όμως, μετά το τάιμ άουτ ο Πρίφτης πέρασε τον Νεμάνια Νέντοβιτς αντί του άστοχου Ντάριλ Μέικον (1/6 εντός πεδιάς) και ο Σέρβος «μπόμπερ» με δύο ασίστ και δύο τρίποντα… ροκάνισε τη διαφορά (50-53 στο 28′), βάζοντας «φωτιά» στο ματς. Ο Οκόμπο, βέβαια, παρέμενε ένα άλυτο πρόβλημα (18π.), αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μείνει κοντά (54-58 στο 30′), με στόχο να κάνει το all in στο 4ο δεκάλεπτο.

Οκόμπο και… game over

Ο Πρίφτης έριξε την πεντάδα των Μέικον, Νέντοβιτς, Παπαπέτρου, Οκάρο και Έβανς στο παρκέ για το κρίσιμο φινάλε. Ο Αμερικανός σκόρινγκ γκαρντ, που ήταν άστοχος μέχρι εκείνο το σημείο, δικαίωσε τον προπονητή του με 5 γρήγορους πόντους (59-61 στο 33′). Οι Γάλλοι έβρισκαν σκορ με σουτ πάνω σε καλές άμυνες (από Χάουαρντ και Λάιτι), αλλά ο ηγέτης Παπαπέτρου είχε τις «απαντήσεις» και το θρίλερ δεν τελείωνε (63-65 στο 35′). Από ωραίος ο Έβανς έγινε… μοιραίος με 2 μαζεμένα λάθη και ο ασύλληπτος Οκόμπο έστειλε τους Γάλλους στο +6 (63-69 στο 36′). Ο Οκάρο βρήκε ένα μεγάλο τρίποντο, αλλά ο «killer» των φιλοξενούμενων έκανε το ίδιο με step back (66-72). Ο Μέικον έβαλε δύο ζευγάρια βολών, αλλά η ομάδα του Πάρκερ πήρε ώθηση ξανά από τους Τζόουνς – Οκόμπο (70-76 με 100” να μένουν). Ο Νέντοβιτς έχασε το λέι απ και ο απίστευτος Οκόμπο έφτασε την «30άρα», τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς (70-79 στο 39′ και 70-84 τελικό). Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο 24χρονος Γάλλος σκόρερ έβαλε 17 πόντους στην 4η περίοδο.

Τα Δεκάλεπτα: 18-24, 38-43, 54-58, 70-84.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.

Μετά την καλύτερη της IFFHS: Η χειρότερη 11άδα όλων των εποχών στην Ελλάδα!

Previous article

Πρίφτης: «Χαμένα τρίποντα, λάθη και κακή άμυνα στον Οκόμπο…»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.