0

Λύση για τη ρακέτα έψαχνε ο Παναθηναϊκός

Η διοίκηση των πράσινων μετά την λύση συμβολαίου της Ακέιλ Τακ που ήταν ανέτοιμη, χτένιζε την αγορά, γνωρίζοντας το κενό που υπήρχε, αλλά έψαχνε μια επιλογή που να πληρούσε τις προϋποθέσεις του τεχνικού επιτελείου. Η Τζανάε Σμιθ ήταν εκείνη που προκρίθηκε και μάλιστα με άμεσες κινήσεις η διοίκηση του Παναθηναϊκού, με τον Σωτήρη Πανταλέοντα που χειρίστηκε την υπόθεση, έχει φτάσει στην Ελλάδα από χθες το πρωί και υπέγραψε ήδη το συμβόλαιό της.

Η Σμιθ παίζει στις θέσεις 5-4 και ξεχωρίζει για την αθλητική ικανότητα της, τη μαχητικότητα και τις επιθετικές αρετές της. Σημαντικό είναι ότι μέχρι την Κυριακή αγωνιζόταν στην Αίγυπτο και είναι έτοιμη σωματικά να βοηθήσει άμεσα τις πρωταθλήτριες που αναζητούσαν ένα επιπλέον δυνατό κορμί μέσα στη ρακέτα, ειδικότερα για να ταιριάξει αγωνιστικά με την Τσάστιτι Ριντ.

Ο Παναθηναϊκός με γρήγορες κινήσεις πήρε το letter of clearence έγκαιρα και έβγαλε ήδη δελτίο στην Σμιθ που τίθεται στη διάθεση της Καπογιάννη η οποία και θα αποφασίσει αν θα χρησιμοποιηθεί στα επόμενα δυο παιχνίδια πριν τη 15νθήμερη διακοπή (μετά την επόμενη Πέμπτη 4/11) που θα είναι ευεργετική καθώς θα δοθεί χρόνος να ενσωματωθεί στην ομάδα του τριφυλλιού.

Το βιογραφικό της Σμιθ

Το ενδιαφέρον στοιχείο της Σμιθ είναι ότι το 2016-17 είχε αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό (11 πόντους – 9 ριμπάουντ μ.ο. στα ματς που αγωνίστηκε) στη δεύτερη της σεζόν μετά το κολέγιο, κάτι που σημαίνει πως γνωρίζει αρκετά για τη νέα της ομάδα αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα δεδομένου ότι μια σεζόν πριν είχε αγωνιστεί και ξεχωρίσει στην Λευκάδα. Για αυτό άλλωστε και επιδίωξε να φύγει από την ομάδα της στην Αίγυπτο όταν έμαθε για την πρόταση του Παναθηναϊκού.

Όλα αυτά τα χρόνια είχε μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία με πολύ καλή παρουσία σε διάφορα πρωταθλήματα της γηραιάς ηπείρου. Μεταξύ άλλων την τελευταία διετία σε Ουγγαρία, Λευκορωσία με καλά νούμερα και αρκετές ατομικές διακρίσεις.

Πέρυσι με την ομάδα της ούγγρικης Elte Beak είχε σε 22 αγώνες κατά μέσο όρο: 14,5 πόντους, 8,6 ριμπάουντ, 36% τρίποντο, 80% βολές. Στο Μινσκ το 2019-20 είχε 17,3 πόντους, 8,8 ριμπάουντ με 64% δίποντο και 83% βολές.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός μπορεί να χρησιμοποιήσει και τις 4 ξένες (τρεις Αμερικανίδες-μια Ευρωπαία) ενώ στο EuroCup μπορεί να κάνει επιλογή σε κάθε αγώνα ώστε να μπαίνουν στη 12αδα δυο εκ των τριών Αμερικανίδων, συν την κοινοτική.

https://www.youtube.com/watch?v=A_ceRN4oEPY&ab_channel=FlashAgency

https://www.youtube.com/watch?v=pDNqZTxZBPQ&ab_channel=FlashAgency

Η πτώση του Μπερτομέου και η κόντρα με τον Γιαννακόπουλο

Previous article

Συνεχίζει να γελοιοποιείται ο Μπερτομέου: Νέα πειθαρχική δίωξη στον Γιαννακόπουλο!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.