0

Ίσως να μην έχει γίνει αντιληπτό αυτό που πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι. Όχι σαν αποτέλεσμα, αλλά το μέγεθος αυτού βάσει των όσων είχαν προηγηθεί.

Θυμίζουμε: ο Παναθηναϊκός πήρε να παίξει με τον Ατρόμητο έχοντας 3 ήττες και 1 ισοπαλία σε 4 εκτός έδρας παιχνίδια την τρέχουσα σεζόν, σύνολο 8,5 μήνες μακριά από διπλό (ειρήσθω εν παρόδω, πάλι με τον Ατρόμητο ήταν το τελευταίο διπλό). Με όλο αυτό το βάρος στην πλάτη της, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήγε να παίξει ένα νοκ-άουτ παιχνίδι που έκρινε έναν τίτλο, αυτόν του κυπέλλου. Τον ρεαλιστικό, εφετινό, στόχο των “πράσινων”.

Απέχει από την κανονικότητα

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα τονίζαμε το αυτονόητο. Ένας κανονικός Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του, πήρε την πρόκριση, πάπαλα, πάμε παρακάτω. Ο Παναθηναϊκός, όμως, απέχει ακόμα από την κανονικότητα για να το παίρνουμε τόσο… χαλαρά ένα ματς σαν το χθεσινοβραδινό.

Όταν χτίσει σερί νικών μακριά από τη Λεωφόρο, όταν πλησιάσει τα στάνταρς, που ο ίδιος έχει χτίσει, των εντός έδρας αγώνων και όταν η πίεση φύγει τελείως από τα πόδια των παικτών, τότε ναι θα μπορούμε να μιλάμε για κανονικότητα.

Χθες ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη-πρόκριση και το δικαίωμα να συνεχίσει στη διοργάνωση, όντας ο Παναθηναϊκός των προηγούμενων εκτός έδρας αναμετρήσεων. Αν ο Κουλούρης σκόραρε στην ευκαιρία των πρώτων λεπτών θα ήταν ερωτηματικό η αντίδραση των φιλοξενούμενων και τι διαφορετικό θα έκαναν για να γλιτώσουν από ακόμα μία γκέλα.

Αχ αυτό το ξεκίνημα…

Και με τον ΠΑΣ και με τον Άρη έφαγε γκολ στα πρώτα λεπτά. Μόνο με Ολυμπιακό και Αστέρα τη… γλίτωσε, αλλά με Αστέρα πρόσθεσε ακόμη ένα τρόπο που βρήκε για να χάνει, δεχόμενος την ανατροπή μέσα σε λίγα λεπτά πριν από την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο Περιστέρι γλίτωσε από το καλό δεκάλεπτο του Ατρόμητου (μία πραγματικά κακή ομάδα με χαμένη αγωνιστική ταυτότητα), έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του, δεν έκανε κάτι το σούπερ ντούπερ, σκόραρε, δεν δέχθηκε γκολ, ρίσκαρε με την παθητική του εικόνα στην αρχή του β’ μέρους, προκρίθηκε. Ένα κι ένα κάνουν δύο, όπως μάθαμε στο σχολείο. Με λίγα λόγια κρατάει το γκολ, την πρόκριση και πετάει τα περισσότερα από αυτά που έδειξε στο Περιστέρι.

Αλλά θα μου πείτε -και δίκιο θα έχετε- τι άλλο θέλει τη δεδομένη στιγμή. Για μία ομάδα που χάνει όταν βγαίνει από τα πρώτα διόδια το ότι χθες δεν έχασε και βγήκε νικητής σε νοκ άουτ παιχνίδι που έκρινε μία διοργάνωση, είναι σημαντικό. Σημαντικότατο. Για την ψυχολογία και την ώθηση που θέλει τώρα. Θα έρθουν και τα υπόλοιπα, κυρίως η αυτοπεποίθηση, όταν χτίσει σερί. Μαζί με το σερί θα χτιστεί και το μομέντουμ.

Ο ΟΦΗ… απειλεί

Τώρα, όμως, σήμερα κιόλας είναι επικτακτική ανάγκη να αφήσει πίσω του τον Ατρόμητο και να επικεντρωθεί στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Το πρώτο πραγματικά δύσκολο παιχνίδι στο γήπεδο της Λεωφόρου. Η κρητική ομάδα έρχεται με Νίκο Νιόπλια στον πάγκο που σε τέτοια ματς είναι “γάτα”. Έχει διαβάσει τον Παναθηναϊκό, έχει δει τι έκαναν οι άλλοι αντίπαλοι στη Λεωφόρο για να μην επαναλάβει η ομάδα του και έρχεται με στόχο το αποτέλεσμα για να ρεφάρει την γκέλα της περασμένης Κυριακής με τη Λαμία.

Σε μία χρονιά υψηλών απαιτήσεων δεν υπάρχει χρόνος για υπεραναλύσεις. Αυτές είναι για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος θα βάλει κάτω τους παίκτες του και θα τους δείξει τι έκαναν και τι δεν έκαναν στο Περιστέρι. Θα τους δείξει επίσης τον προσεχή αντίπαλο, τον ΟΦΗ, μία ομάδα που είθισται τα τελευταία χρόνια να δυσκολεύει έως και να πληγώνει τους “πράσινους”. Πρόκληση για τον Παναθηναϊκό οι back to back νίκες. Δεν το έχει κάνει φέτος.

 

Ο Παναθηναϊκός βρήκε …χρυσάφι!

Previous article

Το “διαμάντι” του Παναθηναϊκού: Δεύτερος σκόρερ, πρώτος “τρίποντος” στην Ευρωλίγκα ο Μέικον!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.