0

Η πρόκριση – υποχρέωση του Παναθηναϊκού επί του Ατρόμητου, αλλά και ο Καρλίτος που δεν σταματάει να σκοράρει.

Αυτό το ματς με τον Ατρόμητο είναι από τα παιχνίδια, που δεν τα παίζεις, τα παίρνεις. Ο Παναθηναϊκός πήγε με την πλάτη στον τοίχο να παίξει ένα παιχνίδι στο Περιστέρι με τον πληγωμένο Ατρόμητο. Παιχνίδι νοκ-άουτ μετά από μία ήττα στην Τρίπολη από τον Αστέρα, που έφερε την ομάδα πολύ πίσω σε ψυχολογία. Το πρέπει ήταν παραπάνω από κάθε άλλη φορά φέτος. Κέρδιζες και συνέχιζες στο κύπελλο, που είναι ένας εφικτός στόχος. Εχανες και έμενες έξω από το κύπελλο τόσο νωρίς και πνιγόσουνα στην εσωστρέφεια από εδώ και πέρα.

Ο Γιοβάνοβιτς ήξερε την σημασία του αγώνα και έβαλε την βασική του ομάδα με λίγες αλλαγές. Ναι ο Παναθηναϊκός δεν έκανε κανένα σπουδαίο παιχνίδι. Δεν ήταν κυριαρχικός, έπαιξε και πίσω από την μπάλα σε κάποιες στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο. Και όμως σε αυτό το παιχνίδι έκανε συνολικά όσες ευκαιρίες δεν έχει κάνει σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια μαζί στο πρωτάθλημα.

Φυσικά για να παίξει κυνικά στο δεύτερο ημίχρονο χρειάστηκε στο πρώτο ημίχρονο να μπει μπροστά στο σκορ με ποιον άλλον. Τον Καρλίτος . Σέντρα του Χουάνκαρ από αριστερά , ωραίο γύρισμα του Χατζηγιοβάνη και πάσα πάρε-βάλε στον Καρλίτος, που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το 0-1 ο Παναθηναϊκός δεν έκανε ότι έκανε στην Τρίπολη. Επαιξε έξυπνα και δεν έπαιξε με αφέλεια. Εφυγε το ημίχρονο και στο δεύτερο 45λεπτο ο Παναθηναϊκός δεν αναζήτησε την κατοχή. Εψαχνε ένα δεύτερο γκολ για να τελειώσει το ματς. Βρήκε χώρο, διότι ο Ατρόμητος ανέβασε τις γραμμές του για να ισοφαρίσει και είχε μεγάλες ευκαιρίες. Μία με τον Παλάσιος, δύο με τον Χατζηγιοβάνη και μία με τον Βιτάλ. Το δεύτερο γκολ δεν ήρθε, αλλά και η άμυνα του Παναθηναϊκού στάθηκε καλά και ο Μπρινιόλι δεν χρειάστηκε, ούτε μία επέμβαση να κάνει.

Ο Γιοβάνοβιτς γνωρίζοντας το πρέπει στο τέλος έβαλε και τον Πούγγουρα στο παιχνίδι και για 4 λεπτά έπαιξε με τρεις πίσω. Κάτι που δεν έχει ξανακάνει. Είπαμε το πρέπει ήταν παραπάνω από κάθε άλλο ματς απόψε. Ισως είναι και αυτός ο δρόμος η ομάδα να είναι πιο αποτελεσματική εκτός έδρας. Να είναι πιο κυνική να παίζει για την ουσία. Και το κυριότερο. Οι παίκτες να μην χρειάζονται να είναι υπό πίεση, για να παίζουν με το πάθος και την συγκέντρωση που έπαιξαν στο Περιστέρι. Να παίζουν έτσι πάντα σε όλα τα ματς στο πρωτάθλημα και μόνο τότε θα μπορούν θα αρχίσουν να κερδίζουν και εκτός έδρας και στο πρωτάθλημα.

Εκτός του Καρλίτος στο Περιστέρι εξαιρετική απόδοση είχε και ο Ρούμπεν, που έκοψε πολλές μπάλες στην περιοχή και με την ηρεμία που είχε στο παιχνίδι του και την σιγουριά στις πάσες του βοήθησε να μην απειληθεί η ομάδα. Πολύ καλός ήταν και ο Αλεξανδρόπουλος δίπλα του. Μπροστά ο Καρλίτος ήταν πάλι όλα τα λεφτά, ουσιαστικός ήταν ο Χατζηγιοβάνης. Και ο Χουάνκαρ στην άμυνα μετά το πρώτο τέταρτο ήταν καλός.

Εχει διπλή σημασία η πρόκριση διότι ήρθε κόντρα σε μία αισχρή διαιτησία του Ευαγγέλου, άλλου ένα ΟΦΑ (Οπου Φυσάει ο Ανεμος)της ελληνικής διαιτησίας. Αποκορύφωμα των όσων έκανε ήταν και η βουτιά του Μπεντινέλι, που μετέτρεψε σε φάουλ στις καθυστερήσεις. Ένα φάουλ, που ήταν σε καλή θέση και αν γινόταν το 1-1 για τον Ατρόμητο θα πηγαίναμε σε παράταση. Η βουτιά του Μπετινέλι ήταν από τις …χρυσές εποχές του Αλεξανδρή. Εκτός αυτού ο Σάλομον δύο φορές έκανε φάουλ για κάρτα στον Ρούμπεν και την πρώτη κάρτα την πήρε στο 82.

*Η έφεση του Παναθηναϊκού έγινε δεκτή και η ομάδα θα παίξει με τον κόσμο της δίπλα κόντρα σε ΟΦΗ και ΠΑΟΚ. Με το γράμμα του νόμου αποφάσισε η εφέσεων και τώρα ο κόσμος που θα πάει στο γήπεδο την Κυριακή με τον ΟΦΗ πρέπει να στηρίξει και προστατεύσει την ομάδα, διότι ακολουθεί το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, που είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η τρομερή τάπα του Παπαγιάννη (video)

Previous article

Έσπασε όλα τα ρεκόρ τριπόντων στην ιστορία του Παναθηναϊκού ο Μέικον!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.