0

Ο λόγος που ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πάρει νίκη στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Τρεις ήττες σε τέσσερα παιχνίδια μακριά από την Λεωφόρο είναι πρόβλημα. Ειδικά όταν βλέπεις τον Παναθηναϊκό να είναι άλλη ομάδα στην έδρα του. Να τρώει γκολ και να αντιδράει, όπως έγινε με τον Ιωνικό. Όχι να τρώει γκολ και καπάκι να τρώει δεύτερο όπως έγινε στην Τρίπολη. Σίγουρα ένα θέμα είναι τα εύκολα αμυντικά λάθη, που κάνουν όλοι οι παίκτες. Στο πρώτο γκολ πριν κάνει το τσαφ(επιμένω δεν υπάρχει πέναλτι δεν φαίνεται σε κανένα replay) o Πούγγουρας έχει κάνει λάθος ο Χουάνκαρ, που έχασε την μπάλα και μετά ακολούθησε η σέντρα. Στο δεύτερο γκολ επίσης τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού κοιτάνε τον Σίτο να κάνει κούρσα προς το τέρμα και κανείς δεν κάνει ένα φάουλ να σταματήσει την φάση και να πάει η ομάδα με την ισοπαλία στα αποδυτήρια. Την βλέπω και την ξαναβλέπω και δεν μπορώ να το χωνέψω, ότι δεν έκανε ένας φάουλ να τελειώσει η φάση.

Αυτό είναι το ένα πρόβλημα για μένα στα εκτός έδρας παιχνίδια. Η έλλειψη τσαγανού, να μπαίνουν στο γήπεδο και να λένε σήμερα δεν έχετε τύχη. Το λένε οι αντίπαλοι σε μας πριν το παιχνίδι αρκεί να δει κανείς το βλέμμα του Μπαράλες όταν ο Αστέρας έβγαινε για να πάει στη σέντρα πριν το παιχνίδι.

Πέρα από τα παιδικά αμυντικά λάθη, που πάντα στοιχίζουν στον Παναθηναϊκό και όχι σε άλλες ομάδες θεωρώ ότι το σημαντικότερο πρόβλημα μακριά από την Λεωφόρο για την ομάδα είναι άλλο. Είναι η έλλειψη δημιουργίας. Η αδυναμία να βγάλει φάσεις, να βάλει γκολ. Ένα γκολ σε τέσσερα ματς εκτός έδρας είναι τραγικός απολογισμός. Αν ο Παναθηναϊκός σε αυτά τα ματς είχε πέντε δοκάρια και δέκα χαμένα τετ-α-τετ τότε θα κάναμε άλλη κουβέντα. Θα λέγαμε το γκολ λείπει και θα έρθει. Εδώ το πρόβλημα είναι ότι  δεν κάνει φάσεις. Σε αντίθεση με την Λεωφόρο που μοιράζει πεντάρες και τεσσάρες. Μία φάση με τον Αϊτόρ στα Γιάννενα, μία φάση με τον Ιωαννίδη κόντρα στον Αρη και το γκολ στον Αστέρα που ήταν εξαιρετικό σε δημιουργία, Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός δημιουργικά σε τέσσερα ματς εκτός έδρας. Ετσι δεν μπορεί να πάει πουθενά. Και αν βελτιωθεί η άμυνα και μειωθούν τα λάθη είτε 0-0 θα φέρνει, είτε να βρίσκει μία φάση και να κερδίζει.

Αυτό θέλει να διορθώσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, ότι θα το κάνει. Βλέπουμε έναν Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο στην επίθεση να βγάζει φωτιές και εκτός να μην κάνει σχεδόν τίποτα. Ενας λόγος είναι ο κόσμος, που σίγουρα δίνει ώθηση σε μία ομάδα, που τώρα χτίζεται. Ενας ακόμα λόγος είναι ότι μιλάμε για μία ομάδα φοβική, μία ομάδα που για χρόνια δεν ξέρει τι θα πει πρωταθλητισμός, δηλαδή η διαδικασία ότι πρέπει να κερδίζει κάθε εβδομάδα και μία ομάδα που δεν έχει τη νοοτροπία να παίζει για τη νίκη σε κάθε ματς. Ετσι στην Λεωφόρο με την συμπαράσταση του κόσμου βλέπουμε τους παίκτες να παίζουν απελευθερωμένα, χωρίς άγχος και να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα, αφού επιθετικά φέτος υπάρχει ταλέντο και η ομάδα έχει βρει και σκόρερ. Τον Καρλίτος που έβαλε γκολ και στην Τρίπολη και ήταν από τους λίγους παίκτες που στάθηκαν. Και πλέον αφού έγινε η αρχή στην Λεωφόρο αισθάνονται διαφορετικά να παίζουν στην έδρα τους. Βγαίνουν από την Λεωφόρο και υπάρχει ο φόβος μέσα τους.

Για να αλλάξει αυτό θα πρέπει να έρθει η πρώτη εκτός έδρας νίκη και να έρθουν τον Γενάρη και το καλοκαίρι παίκτες με προσωπικότητα και ποιότητα. Όπως έχει για παράδειγμα ο Παλάσιος που πέρα από την ασίστ που έβγαλε και ουσιαστικά ήταν σαν να έβαλε μισό γκολ, έφαγε το γήπεδο, έτρεξε, πρέσαρε και είχε και άλλες δύο καλές στιγμές στο παιχνίδι. Όπως το έχει ο Καρλίτος που εκτός από το γκολ στην Τρίπολη έκανε τα πάντα , αλλά δεν είχε βοήθειες από τα χαφ και τους ακραίους. Στην άμυνα αυτό το έχει μόνο ο Σένκεφελντ, που λείπει πολύ και πιστεύω, ότι θα τον δούμε σε κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια.

Ισως μία λύση θα ήταν στα εκτός έδρας παιχνίδια, για να υπάρχει καλύτερη ισορροπία να έχει ένα παραπάνω χαφ η ομάδα είτε σε ένα 4-3-3, είτε σε ένα 4-2-3-1. Ο Γιοβάνοβιτς ξέρει και πιστεύω θα την βρει την άκρη, του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη.

*Περιττό να πω ότι την Τετάρτη στο Περιστέρι δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από την πρόκριση. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι παίξουν.

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου τα εισιτήρια διαρκείας

Previous article

Ανατροπή από το …πουθενά: Άκυρη η κεντρική διαχείριση στην Super League!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.