0

Ο σφυγμός του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι είχε και πάλι να αντιμετωπίσει δύο αντιπάλους. Στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να τα βάλει με τον κακό του εαυτό και τα πολλά και σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα που πρέπει να διαχειριστεί (και να βρει λύσεις) και στο δεύτερο ημίχρονο να υπερκεράσει το εμπόδιο μιας πολύ σοβαρής και αξιόμαχης ομάδας όπως είναι το Περιστέρι.

Η αλήθεια είναι ότι η πιο σημαντική «μάχη» για τον Παναθηναϊκό είναι αυτή με τον ίδιο του τον εαυτό. Ο Παναθηναϊκός κάθε βράδυ, σε Ελλάδα και Ευρώπη «παλεύει» για να μπορέσει να βρει απαντήσεις στα αγωνιστικά του θέματα και να βγάλει στο παρκέ τις πραγματικές του δυνατότητες. Κάτι που το είδαμε και απόψε κόντρα στο Περιστέρι.

Σίγουρα η έλευση του Γιόγκι Φέρελ θα δώσει λύσεις στον Δημήτρη Πρίφτη. Είναι ένας παίκτης με μεγάλη ποιότητα, παραστάσεις και εμπειρίες που θα μπορέσει να βοηθήσει σε πολλούς τομείς. Μέχρι στιγμής όμως ο Φέρελ είναι εκτός Basket League με τους «πράσινους» να πρέπει να ανακάμψουν άνευ της αμερικανικής βοήθειας.

Άλλος στο πρώτο μέρος, άλλος στο δεύτερο

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν… χείριστος. Τουλάχιστον στα 15 πρώτα λεπτά. Ο Νέντοβιτς παραμένει σκιά του εαυτού του, ο Παπαγιάννης που «τραβάει» το κουπί στο «5» δεν μπορεί να πιάσει τα στάνταρ του και ο Πρίφτης δεν μπορούσε να βρει το σχήμα που θα έκανε τη διαφορά. Έστω και αργά, ακόμα και με την ομάδα του «τριφυλλιού» στο -12, ο Έλληνας τεχνικός βρήκε τις λύσεις που έψαχνε. Ο Μέικον που συνεχίζει να είναι σε πολύ καλό φεγγάρι πήρε την ομάδα πάνω του, ο Πέρι λίγο-λίγο ανέβαζε στροφές και ο Παπαπέτρου έκανε τη διαφορά από το «4». Τόσο στην άμυνα κόντρα στον Χρυσικόπουλο (που στο πρώτο μέρος ήταν όλο το Περιστέρι), όσο και επιθετικά καθώς δημιουργούσε από το post τόσο για τους συμπαίκτες του όσο και για τον εαυτό του. Στα θετικά της βραδιάς η αγωνιστικά ανάκαμψη του Παπαγιάννη στο δεύτερο μέρος, αλλά και η νέα σταθερή (θετική) απόδοση του Οκάρο Ουάιτ.

Η νίκη είναι το γιατρικό, όχι η καλή εμφάνιση

Η νίκη κόντρα στο Περιστέρι είναι πολύ σημαντική. Όχι τόσο γιατί ήταν η πρώτης φετινή μακριά από το ΟΑΚΑ, αλλά γιατί διατηρεί την ηρεμία στα αποδυτήρια των «πράσινων» και δίνει ψυχολογία. Αυτό είναι που επιζητά ο Πρίφτης. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια νέα ομάδα, με νέο προπονητή (που ισοδυναμεί με νέα φιλοσοφία), με πολλές δυσκολίες (οικονομικές) η οποία χρειάζεται χρόνο για να «δέσει». Και μόνο τα θετικά αποτελέσματα μπορούν να αποτελέσουν το γιατρικό.

Το χειρότερο ξεκίνημα σε εκτός έδρας παιχνίδι στο πρωτάθλημα πραγματοποιεί ο Παναθηναϊκός.

Previous article

Υπάρχει θέμα στον Παναθηναϊκό – Θα το λύσει ο Γιοβάνοβιτς!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.