0

Η Αμερικανίδα φόργουορντ μιλάει για τα συναισθήματα της μετά την ιστορική επικράτηση του «τριφυλλιού».

Η Ριντ αγωνίστηκε και στα 40 λεπτά της αναμέτρησης απέναντι στη ρωσική ομάδα, πέτυχε 29 πόντους, ενώ είχε 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, κάνοντας τα πάντα πάνω στο παρκέ, αγωνιζόμενη μάλιστα σε μία νέα θέση για εκείνη, αφού η απουσία ψηλής ανάγκασε την Ελένη Καπογιάννη να την χρησιμοποιήσει στο «5». Κι εκεί έδωσε τρομερές μάχες απέναντι σε θηρία και κέρδισε στις περισσότερες!

Η 32χρονη Αμερικανίδα είναι η «λίρα εκατό» των «πράσινων», που έχουν βρει μία παίκτρια πάνω στην οποία μπορούν να στηρίξουν όχι μόνο τη φετινή σεζόν, αλλά και τα επόμενα χρόνια.

Η Ριντ αναφέρθηκε στη μεγάλη νίκη κόντρα στην Ενισέι, τον κόσμο του Παναθηναϊκού, αλλά και το «παρατσούκλι» που της έχει δοθεί πλέον από τους φίλους του «τριφυλλιού» ως «θηλυκός Μπατίστ», το οποίο η ίδια βλέπει με… διαφορετικό μάτι.

«Είναι απλά ένα ακόμα παιχνίδι, βλέπω ήδη ματς του επόμενου αντιπάλου…»

– O Παναθηναϊκός πέτυχε την πρώτη του νίκη σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια. Πως βίωσες το παιχνίδι κόντρα στην Ενισέι;

«Είναι απλά ακόμα ένα παιχνίδι για να είναι ειλικρινής. Είμαι πάντα χαρούμενη όταν δίνουμε χαρά στον κόσμο, αλλά για εμένα έχει τελειώσει και σκέφτομαι ήδη το επόμενο παιχνίδι της Κυριακής. Δεν έχουμε χρόνο να σκεφτούμε το παρελθόν, έχουμε μόνο μία μέρα για να προετοιμαστούμε. Είμαι ήδη συγκεντρωμένη στο επόμενο παιχνίδι και ήδη βλέπω ματς της Νίκης Λευκάδας».

– Σχεδόν σε όλο το παιχνίδι κόντρα στην Ενισέι αγωνίστηκες ως «5αρι». Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά πως νιώθεις όταν όταν παίζεις σε αυτή τη θέση;

«Επιθετικά κάνω την ίδια δουλειά και δεν αλλάζει κάτι. Αλλά στην άμυνα καλούμαι να μαρκάρω μία σέντερ, κάτι που έχω κάνει στην καριέρα μου, αλλά όχι για 40 λεπτά. Δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι καινούριο για εμένα, αλλά κάτι που πρέπει να κάνω στο παρκέ για περισσότερη ώρα».

«Να δώσουμε το 100% κόντρα στη Νίκη Λευκάδας και να έχουμε εναλλακτικά πλάνα»

– Τι ήταν αυτό που σας είπε η Ελένη Καπογιάννη πριν μπείτε στο παρκέ και μετά τη μεγάλη νίκη;

«Πριν από το παιχνίδι μας είπε ότι θα πρέπει να παραμείνουμε στο ματς μέχρι τέλους. Να είμαστε συγκεντρωμένες και να προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε οποιαδήποτε κατάσταση εμφανιστεί στο παιχνίδι. Να μην αφήσουμε τα συναισθήματά μας να μας επηρεάσουν και να μην πέσουμε στην παγίδα να παίξουμε με τον τρόπο τους. Να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Και είχε ένα εκπληκτικό πλάνο που δούλεψε απόλυτα για εμάς.

Μετά το ματς μας έδειξε τα λάθη που κάναμε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, ήταν πολύ χαρούμενη με τη νίκη και καταλάβαινε ότι είχαμε ένα πολύ κουραστικό ταξίδι και ότι είχαμε επηρεαστεί λιγάκι από το τζετ λαγκ και στην αρχή ήμασταν κάπως υπνωτισμένες, αλλά είναι σημαντικό να παίρνεις μία εκτός έδρας νίκη σε αυτό το επίπεδο».

– Μπροστά σας έχετε ένα παιχνίδι για το ελληνικό πρωτάθλημα κόντρα στη Νίκη Λευκάδας. Η κούραση μπορεί να είναι ένας παράγοντες που θα σας επηρεάσει;

«Είναι κάτι που το έχω ξανακάνει. Έτσι είναι η κατάσταση και θα πρέπει να το καταλάβουμε με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Πρέπει να βγούμε στο παρκέ και να κάνουμε τη δουλειά μας. Να είμαστε συγκεντρωμένες και να δώσουμε το 100% για να πάρουμε τη νίκη. Να έχουμε ένα πλάνο στο παιχνίδι μας και σε αυτό ειδικά και εναλλακτικά πλάνα, γιατί τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως τα θες. Και πάντα δίνω βάση σε αυτό, να είμαι προετοιμασμένη ακόμα και για το χειρότερο ενδεχόμενο μέσα στο παιχνίδι. Πρέπει να καθαρίσουμε το μυαλό μας και να είμαστε έτοιμες ψυχολογικά».

«Δεν θα έλεγε κάποιος στον Παπαπέτρου πέρσι μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στους άνδρες ότι είναι ο αρσενικός Μπατίστ, οπότε προτιμώ το… Τσες»

– ‘Ήταν το τρίτο παιχνίδι στη σειρά, αν εξαιρέσουμε τα 15 δευτερόλεπτα απέναντι στην Πολκοβίτσε, που έπαιξες για 40 λεπτά. Σε κουράζει ή το χαίρεσαι;

«Προετοιμάστηκα πολύ καλά το καλοκαίρι και προσεύχομαι σε κάθε παιχνίδι να έχω υγεία. Κι εγώ, αλλά και οι αντίπαλοι. Κι αν αυτό που κάνω τώρα βοηθάει την ομάδα και δίνει λύσεις, εγώ είμαι πολύ χαρούμενη. Πιθανότατα είναι κάτι που δεν θα μπορώ να το κάνω όλη την χρονιά, αλλά έχω δουλέψει πολύ το περασμένο καλοκαίρι, δούλεψα με το σώμα μου και έχω προετοιμαστεί ακόμα και για το ενδεχόμενο να παίζω 40 λεπτά. Δίνω βάση στο είμαι πνευματικά και ψυχολογικά καλά και να βρίσκω τρόπο να φτάσω στη νίκη».

– Νιώθεις ότι από τη μέρα που ήρθες στον Παναθηναϊκό έχει κάνει ήδη ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα σου;

«Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος νομίζω ότι θα πρέπει να πω ναι. Αλλά δεν κάνω κάτι διαφορετικό, δεν παίζω διαφορετικά, δίνω πάντα το 100% μέσα στο γήπεδο. Αυτή την στιγμή όμως είμαι με μία σπουδαία προπονήτρια και στην ιδανική κατάσταση για να πετύχω κι άλλα πράγματα. Έχουμε άψογη συνεργασία και πολλές φορές με προστατεύει στο παρκέ. Έχω επίσης συμπαίκτριες με μεγάλη εμπειρία όπως η Λύμουρα και η Χολμς και είναι κάτι που σε κάνει καλύτερη και δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσεις κι άλλες επιτυχίες».

– Πιθανότατα θα έχει δεχτεί πολλά μηνύματα από τους φίλους του Παναθηναϊκού, που σε χαρακτηρίζουν «θηλυκό Μπατίστ». Πως το εκλαμβάνεις όταν το ακούς;

«Ναι έχω ήδη πάρει πολλά μηνύματα και έχω ενημερωθεί για την ιστορία του Παναθηναϊκού με τον Μπατίστ, αλλά για να πω την αλήθεια δεν ξέρω αν για παράδειγμα την περσινή χρονιά που ο Παναθηναϊκό πήρε το πρωτάθλημα στους άντρες θα έλεγε κάποιος ότι ο Παπαπέτρου είναι… αρσενικός Ριντ. Οπότε ας αποκαλούμε τον Παπαπέτρου, Παπαπέτρου και τη Ριντ, Ριντ…».

«Είμαστε πιο… μικρές, αλλά έχουμε μεγάλη ψυχή και καρδιά, μπορούμε την πρόκριση»

– Τι περιμένεις στο γήπεδο την Κυριακή μετά την σπουδαία επιτυχία στη Ρωσία;

«Περιμένω ένα γεμάτο γήπεδο. Αγαπάω ειλικρινά τους οπαδούς μας. Είναι οι καλύτεροι οπαδοί. Δεν έχω ξαναδεί κόσμο να υποστηρίζει έτσι την ομάδα του και κυρίως όχι μόνο στα εύκολα, αλλά στα δύσκολα. Αυτό είναι που κάνει τη διαφορά. Μας υποστηρίζουν με τον δικό τους τρόπο είτε παίζουμε φιλικό, είτε παιχνίδι Eurocup, είτε πρωταθλήματος. Κι αυτό δεν είναι κάτι που το βρίσκεις σε άλλες ομάδες. Κι αν έρθουν στο γήπεδο την Κυριακή, θέλω να φωνάζουν όπως πάντα και να ανάψουν τα καπνογόνα μετά το τέλος του αγώνα, ώστε να μας αφήσουν να βάλουμε τα τρίποντά μας».

– Πετύχατε την πρώτη σας νίκη στο Eurocup. Πιστεύεις ότι έχετε τη δυνατότητα να πάρετε την πρόκριση για την επόμενη φάση;

«Φυσικά και πιστεύω ότι μπορούμε να προκριθούμε, είναι κάτι όμως που εξαρτάται από εμάς. Είμαστε θα το έλεγα πιο… μικρές, αλλά έχουμε μεγάλη ψυχή και καρδιά. Μπορούμε να το πετύχουμε να ακολουθήσουμε το πλάνο και ανταπεξέλθουμε στα εμπόδια που θα μας βάλουν οι άλλες ομάδες. Αλλά το σημαντικό είναι και να το πιστέψουμε. Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε όλες τις ομάδες. Εξαρτάται από εμάς και το παιχνίδι μας».

Ο Παναθηναϊκός θέλει να “ξορκίσει την κατάρα” των 4,5 χρόνων χωρίς νίκη στην Τρίπολη

Previous article

Από ότι φαίνεται η μεταγραφή του Ουίλκινς ήταν ανώτερη του… Τσίλντρες

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.