0

Πανευρωπαϊκές διαστάσεις παίρνει η τρέλα των Παναθηναϊκών για την ομάδα μπάσκετ γυναικών.

Τα κορίτσια της Ελένης Καπογιάννη πέτυχαν μια ιστορική νίκη στη Ρωσία επί της Ενισέι και μπήκαν δυνατά στη διεκδίκηση της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Eurocup women. Οι πράσινες πέτυχαν την πρώτη τους ευρωπαϊκή νίκη μετά από 22 χρόνια και έδειξαν ότι έχουν το ταλέντο και την ψυχή για να αντιμετωπίσουν κάθε αντίπαλο.

Το περυσινό πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ, αλλά και η γενικότερη πορεία της ομάδας με την Ελένη Καπογιάννη στον πάγκο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των Παναθηναϊκών. Το πρώτο πολύ δυνατό δείγμα της πράσινης… τρέλας για το μπάσκετ Γυναικών του τριφυλλιού δόθηκε την πρώτη αγωνιστική, όταν σχεδόν 1.000 άτομα έβαλαν… φωτιά στο ΟΑΚΑ (την ημέρα που υπήρχε ακραία κακοκαιρία στη χώρα), ενώ το πιο «τρελό» ήταν ότι η αποκλειστική μετάδοση του SDNA μέσα από την ιστοσελίδα αλλά και την υβριδική τηλεόραση του OPEN κατέγραψε το ιστορικό ρεκόρ για αγώνα μπάσκετ γυναικών, των 175.000 προβολών.

Αυτό που προκαλεί εξίσου μεγάλη εντύπωση είναι και τα views που καταγράφηκαν στην χθεσινή μεγάλη νίκη του τριφυλλιού. Συγκεκριμένα, η αναμέτρηση με την Ενισέι έγραψε μέχρι αυτή τη στιγμή 22.751 προβολές. Το νούμερο αυτό είναι τεράστιο αν σκεφτεί κανείς ότι κανένα ματς της FIBA δεν έχει ξεπεράσει σε views στο επίσημο κανάλι της διοργανώτριας αρχής το ματς του τριφυλλιού στη Ρωσία.

Και όταν λέμε κανένα συμπεριλαμβάνουμε και αυτά των ανδρών στο Eurocup. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ακόμα και μεγάλα brand names, όπως αυτό της Benfica κατέγραψε λιγότερα views (Benfica v Parma-Parimatch 17.063). Επίσης, το ματς στο μπάσκετ ανδρών της Πόρτο με την Οραντέα κατέγραψε 13.571 προβολές.

Eπιπρόσθετα, η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα για το Eurocup Γυναικών βρίσκεται – και αυτό – πιο χαμηλά, αφού μέχρι στιγμής “μετρά” 19.587 προβολές. Το ματς αυτό έγινε ανάμεσα σε δύο ομάδες με μεγάλη βάση κόσμου, που ωστόσο συγκέντρωσε λιγότερα κλικς από την αναμέτρηση της Ρωσίας.

Και τα ματς είναι ουκ ολίγα αρκεί να ρίξει κάποιος μια ματιά στο επίσημο κανάλι της FIBA στο youtube, όπου βρίσκονται όλα τα παιχνίδια που έχουν μεταδοθεί σε live streaming από την διοργανώτρια αρχή (Πατήστε για το κανάλι της FIBA εδώ).

Όλα αυτά αποδεικνύουν το πόσο κόσμο έχει προσελκύσει η ομάδα μπάσκετ των Γυναικών του Παναθηναϊκού και πόσοι τελικά είναι οι πράσινοι… πιστοί που την παρακολουθούν σε κάθε ματς, όποια ώρα και μέρα και αν είναι αυτό.

Την ίδια στιγμή, η ΕΡΤ θεωρούσε λογικό να ζητήσει από την ομάδα μπάσκετ των Γυναικών του τριφυλλιού να πληρώσει τα κόστη για να μεταδοθούν τα ευρωπαϊκά ματς από την κρατική τηλεόραση, ενώ με τον αριθμό των ατόμων που προσελκύουν τα κορίτσια της Καπογιάννη θα μπορούσε να έχει σημαντικά κέρδη από πλευράς τηλεθέασης και όχι μόνο. Σε ώρες μάλιστα που τα νούμερα της κρατικής τηλεόρασης είναι αποδεδειγμένα χαμηλά.

Η ιστορία όμως αποδεικνύει έμπρακτα ποιος είναι ο πραγματικά χαμένος και δεν είναι άλλος από την ΕΡΤ.

Ο Μακέντα θα κρίνει την απόκτηση επιθετικού!

Previous article

Ο Πρίφτης συνεχίζει να ψάχνει τις ισορροπίες σε άμυνα και επίθεση…

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.