0

Έβαλαν τα χέρια τους και έβγαλαν τα μάτια τους!

Σε ματς που «καίγεσαι» να κερδίσεις. Σε ματς που παίζεις τα ρέστα σου για να αλλάξεις τη ψυχολογία σου. Σε ματς που ξέρεις ότι μπορείς να τελειώσεις σε μεγάλο βαθμό έναν μεγάλο αντίπαλο, κατεβαίνεις και έχεις… χάσει από το ημίχρονο. Με την νοοτροπία αυτή δε μπορείς να πας πουθενά. Και δυστυχώς αυτή είναι η νοοτροπία που διέπει την ομάδα του Παναθηναϊκού. Στην αποψινή τεράστια «μάχη» με τη Μακάμπι στο Ισραήλ, ο Παναθηναϊκός σκόραρε 23 πόντους στα πρώτα 20 λεπτά. Είκοσι τρεις. Και ολογράφως. Δέκα τρεις στο πρώτο δεκάλεπτο και δέκα στο δεύτερο. Μετά πως έχεις απαίτηση να κερδίσεις; Ότι και αν κάνεις στη συνέχεια της αναμέτρησης….

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του. Αδίκησε τον εαυτό του σε τεράστιο βαθμό και όλοι στην ομάδα του «τριφυλλιού» οφείλουν να κάτσουν μπροστά στον καθρέφτης του και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Είναι ασύλληπτη η διαφορά της εικόνας του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο σε σχέση με το δεύτερο. Και για να είμαστε ακριβείς ούτε καν του δευτέρου ημιχρόνου. Της τέταρτης περιόδου. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη είχαν 40 πόντους στα τρία πρώτα δεκάλεπτα και στο τελευταίο σκόραραν 33, ξυπνώντας… εφιάλτες στον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Στοιχειωδώς σοβαροί και εύστοχοι να ήταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, τώρα θα κάναμε άλλη συζήτηση.

Οι χαμένες ευκαιρίες και τα «αν» που δεν έχουν καμία σημασία
Όμως, με τα «αν» ούτε συζητήσεις γίνονται, ούτε ιστορία γράφεται. Ο Παναθηναϊκός για μία ακόμα φορά απέδειξε αυτοκτονικές τάσεις μακριά από το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και έχασε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία. Οι «πράσινοι» μετρούν 4 ήττες μακριά από το «σπίτι» τους και η αλήθεια είναι πως αφήνουν τη μία ευκαιρία να φεύγει μετά από την άλλη μέσα από τα χέρια τους. Έχασαν με κάτω τα χέρια στο Μόντε Κάρλο, έχασαν τεράστια ευκαιρία για διπλό στη Βιτόρια και απόψε άργησαν 30 αγωνιστικά λεπτά να… εμφανιστούν στο πάλαι ποτέ «Γιαντ Ελιάου».

Η κάτω βόλτα του Πέρι
Κάποιοι βέβαια δεν εμφανίστηκαν ούτε στην τέταρτη περίοδο και ο Δημήτρης Πρίφτης οφείλει να βρει άμεσα τη λύση. Η εικόνα του Κέντρικ Πέρι είναι αποκαρδιωτική και είναι ξεκάθαρο ότι ο Αμερικανός παίκτης έχει χάσει την ψυχολογία του. Τον έχει πάρει η… κάτω βόλτα και μέσα από το παιχνίδι προσπαθεί με λάθος τρόπο να μπει στο ματς και να ξαναγίνει παράγοντας της ομάδας. Σε πολύ ρηχά νερά και ο Τζέρεμι Έβανς ο οποίος για μία ακόμα φορά έδειξε να μην έχει «δέσει» με την υπόλοιπη ομάδα και ο Παναθηναϊκός να προσπαθεί μέσω ατομικών προσπαθειών να κάνει την ανατροπή.

Και όμως έδειξε να το γυρίζει
Και λίγο έλειψε να τα καταφέρει. Ο βασικότερος λόγος δεν ήταν άλλος από τον Ντάριλ Μέικον ο οποίος πήρε την κατάσταση πάνω του και «οδήγησε» την ομάδα του στους 33 πόντους της τέταρτης περιόδου. Ο Μέικον δείχνει ότι έχει αυτό το «κάτι» που χρειάζεται για να κάνει την διαφορά επιθετικά για τους «πράσινους», ενώ στα θετικά της βραδιάς και η πολύ καλή επιθετική εμφάνιση του Οκάρο Ουάιτ έξω από τα 6.75.

Την ίδια ώρα θετικά στοιχεία άφησε ο Γιόγκι Φερέλ ο οποίος στα 10:26 που πάτησε παρκέ είχε 3 πόντους και 3 ασίστ δείχνοντας ότι το άθλημα το… κατέχει, αλλά χρειάζεται όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό χρειάζεται πολύ χρόνο ακόμα για να μπορέσει να «δέσει» και να βοηθήσει ουσιαστικά.

Ο στόχος είναι αυτονόητος
Πλέον ο Παναθηναϊκός είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Στις 5 πρώτες αγωνιστικές έχει 4 ήττες και μόλις 1 νίκη και έχει μπροστά του δύο συνεχόμενα ματς στο ΟΑΚΑ, στη δεύτερη «διαβολοεβδομάδα» της σεζόν. Αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με την Εφές και ακολούθως με τη Βιλερμπάν. Ο στόχος είναι αυτονόητος. Το ερώτημα είναι αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να μαζέψει τα κομμάτια του και να ανατρέψει την κατάσταση. Η αντίδρασή του στην τέταρτη περίοδο έδειξε ότι ακόμα υπάρχει ψυχή. Μαχητική.

Η Καπογιάννη και τα κορίτσια της
Όπως αυτή που έδειξαν τα κορίτσια της Ελένης Καπογιάννη στη Ρωσία. Όπου και έγραψαν ιστορία. Η γυναικεία ομάδα του «τριφυλλιού» σημείωσε μια πολύ σημαντική και ιστορική εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Ενισέι δείχνοντας ότι η κόουτς Καπογιάννη «χτίζει» κάτι πολύ δυνατό, πολύ όμορφο και πολύ υγιές. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην Ευρώπη, πέτυχε την πρώτη του νίκη και δείχνει ότι μπαίνει και πάλι στον χάρτη του γυναικείου μπάσκετ και εκτός Ελλάδας. Η Ριντ και η Λύμουρα… οργίασαν και η τρέλα των φίλων της ομάδας για τα «πράσινα» κορίτσια είναι η ελάχιστη ανταμοιβή των τεράστιων προσπαθειών τους. Και τα καλύτερα έρχονται.

 

Απολογείται ο Παναθηναϊκός

Previous article

Μπάσκετ με αμαξίδιο: Συνεχίζει ο Νέλσον και ο «κορμός»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.