0

Η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε

Ένας καλός προπονητής ξέρει πάντα να προφυλάσσει τις αθλήτριές του και να αναλαμβάνει ευθύνες. Αυτό ακριβώς έκανε ο κόουτς του Παναθηναϊκού στις δηλώσεις μετά τον αγώνα ο οποίος έριξε πάνω του την ευθύνη για την απόδοση της ομάδας. Μια κίνηση τόσο απλή αλλά και σημαντική αυτόματα αφαιρεί το άγχος και την πίεση από τις παίκτριες και ταυτόχρονα ανεβάζει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του προπονητή. Ο Οικονόμου είναι ένας δίκαιος προπονητής και δίνει ευκαιρίες σε όλο το ρόστερ και αυτό φάνηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τον Πανναξιακό. Παρότι στο ρόστερ υπάρχει μια πασαδόρος του επιπέδου της Παπαφωτίου έδωσε την ευκαιρία στην Παπαστεργίου να ξεκινήσει ως βασική. Βέβαια, όταν ένα παιχνίδι τόσο σκληρό και δύσκολο φτάνει να κρίνεται σε λεπτομέρειες είναι απόλυτα λογικό να «επιστρατεύσει» την Παπαφωτίου.

Το παιχνίδι αυτό ήταν ένα καλό «ηλεκτροσόκ» για τις πράσινες. Ο Πανναξιακός εμφανίστηκε απόλυτα προσεκτικός και από τη στιγμή που η Νικολογιάννη βρήκε ρυθμό αποτέλεσε μαζί με τη Λιάγκη τη μεγαλύτερη απειλή για τον Παναθηναϊκό. Το μπλοκ του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετικό αλλά μόνο για το πρώτο σετ. Η ταυτόχρονη χαλάρωση του μπλοκ με τη βελτίωση της Νικολογιάννη έφεραν τον Παναθηναϊκό σε δύσκολη θέση. Όταν μάλιστα τα μεγάλα ράλι μετατρέπονταν σε πόντο για τις φιλοξενούμενες έφερναν διπλό κακό στις πράσινες, κούραση και πτώση ψυχολογίας.

Κομβικό στοιχείο για τη νίκη του Παναθηναϊκού ήταν, πέρα από την ποιότητα και τη σιγουριά που έφερε η Παπαφωτίου σε κρίσιμες φάσεις, η πολλαπλή συμβολή της Γκρόθες. Η Ολλανδέζα αποδεικνύει από το ξεκίνημα κιόλας της σεζόν πόσο μεγάλη προσωπικότητα είναι και πόσο καταλυτικό ρόλο μπορεί να παίξει στον φετινό Παναθηναϊκό. Δεν είναι η παίκτρια που θα προσφέρει εντυπωσιακά highlight ή θα είναι η… αιχμή του δόρατος επιθετικά αλλά είναι απόλυτα ουσιαστική όποτε πρέπει. Τα σερβίς της έβαλαν πίεση στην αντίπαλη υποδοχή, αμυντικά έδωσε λύσεις σε δύσκολες καταστάσεις και επιθετικά πήρε όσες επιθεσεις της αναλογούσαν και τις εκτέλεσε σωστά.

Σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, η ομάδα του Παναθηναϊκού έχει μεγάλο και ισάξιο βάθος στον πάγκο. Έτσι, ακόμα και σε ένα παιχνίδι που μπορεί να μην έπιασαν το άριστα οι βασικές παίκτριες η ισορροπία που υπάρχει στο ρόστερ ήταν ικανή να δώσει τη λύση. Στην προκειμένη περίπτωση ο Οικονόμου και οι αθλήτριές του είχαν να αντιμετωπίσουν μια ποιοτική και μαχητική ομάδα αλλά η οποία κατά βάση στηρίχθηκε στη Νικολογιάννη, την Λιάγκη και τη Βλάσιτς. Όταν θα έρθουν ακόμα πιο δύσκολα και κρίσιμα παιχνίδια όπως με τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΑΟ Θήρας, τον ΠΑΟΚ, εκεί ο προπονητής του Παναθηναϊκού θα χρειαστεί βοήθεια από κάθε αθλήτρια είτε για συγκεκριμένες φάσεις και σερβίς είτε για μεγάλη διάρκεια.

Είναι απόλυτα λογικό να υπάρχουν αγώνες που η απόδοση δε θα αγγίζει το τέλειο πόσο μάλλον στην αρχή της σεζόν. Τα συνεχόμενα παιχνίδια και η εμβόλιμες αγωνιστικές που ακολουθούν είναι μια ευκαιρία να δώσουν ρυθμό στην ομάδα και σε αρκετές περιπτώσεις να δώσουν χρόνο συμμετοχής σε παίκτριες που δε λογίζονται ως βασικές. Η ερχόμενη εβδομάδα περιλαμβάνει ένα δυνατό τεστ για το τριφύλλι κόντρα στη Θέτιδα, την Τετάρτη, και ένα θεωρητικά πιο εύκολο παιχνίδι εντός έδρας με τη Λαμία. Με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια να πλησιάζουν σιγά σιγά ο Παναθηναϊκός καλείται να αξιοποιήσει παιχνίδια σαν αυτό με τον Πανναξιακό και να μάθει ακόμα καλύτερα τις αδυναμίες και τα κενά και μάλιστα χωρίς να έχει «πληγωθεί» βαθμολογικά.

Η υπομονή είναι αρετή και φαίνεται πως φέτος κάτι καλό χτίζεται στους πράσινους. Ο κόουτς Οικονόμου έχει κερδίσει τη στήριξη από την ομάδα και κυρίως από τις παίκτριές του και με την αυτοπεποίθηση και την αυτογνωσία που βγάζει προς τα έξω αφήνει μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Το ανώδυνο χαστούκι του Πανναξιακού ήταν ότι πρέπει σε αυτή τη φάση ώστε να κάνει τον Παναθηναϊκό ακόμα καλύτερο και αυτό θα περιμένουμε να δούμε στις επόμενες αγωνιστικές.

Η σημαντικότητα του Χατζηγιοβάνη και η βελτίωση που θα τον …εκτοξεύσει!

Previous article

Πως ο Γιοβάνοβιτς “έσβησε” την αδυναμία του Καρλίτος

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.