0

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε στην Βιτόρια για το πρώτο διπλό της σεζόν, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την Μπασκόνια (81-79), «πληρώνοντας» εν πολλοίς την τεράστια αδυναμία του στο αμυντικό ριμπάουντ.

Όταν έγινε γνωστό πως ήταν αμφίβολη η συμμετοχή του Γιώργου Παπαγιάννη στο ματς της «Fernando Buesa Arena» σίγουρα άπαντες αντιλήφθηκαν το χάντικαπ που θα είχαν οι νταμπλούχοι Ελλάδος στην θέση «5». Εντέλει, το μεγαλύτερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού στο αποψινό ματς ήταν η απουσία του διεθνούς σέντερ, ενός παίκτη δηλαδή να «σκεπάζει» τα καλάθια και να μαζεύει όλα τα… σκουπίδια.

Στην πράξη, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έχασε κατά κράτος την μάχη των ριμπάουντ, με τους Βάσκους να έχουν 12 περισσότερα (38 έναντι 26), εκ των οποίων τα 15 επιθετικά. Μάλιστα, πολλές από τις δεύτερες επιθέσεις της Μπασκόνια ήρθαν την τελευταία περίοδο και μετουσιώθηκαν σε εύκολους πόντους, κυρίως από την γραμμή των βολών. Μεγαλύτερη ζημιά στον Παναθηναϊκό έκανε ο Γκιεντράιτις ο οποίος πέρα από τους 16 πόντους «τρύπωνε» στην αντίπαλη άμυνα για 4 επιθετικά ριμπάουντ, την ώρα που οι Νόκο, Γκρέιντζερ και Σεντεκέρσκις είχαν από 3.

Την ίδια στιγμή, το πρόβλημα του Παναθηναϊκού στα ριμπάουντ μεταφράζεται σε ένα ατομικό στατιστικό. Αν και αγωνίστηκε με ένεση λόγω προβλήματος στην μέση για μόλις 13:46 ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν πρώτος ριμπάουντερ των «πράσινων» και δεύτερος στο ματς μετά τον Νόκο (9ριμπ.). Ο διεθνής σέντερ είχε μεν 2 πόντους (1/4 εντός πεδιάς) αλλά με 8 «σκουπίδια» έδειξε την δυναμική του κάτω από την ρακέτα, ενώ από τους συμπαίκτες του μόνο ο Ουάιτ ήταν ελαφρώς συμπαθητικός με 5 ριμπάουντ.

Δείτε την στατιστική του ματς:

Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό η Τακ!

Previous article

“Γέφυρες” επιστροφής από Μπέργκ: “Μου λείπει η Ελλάδα, σπίτι μου ο Παναθηναϊκός”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.