0

Ο Παναθηναϊκός έχασε τα ριμπάουντ, έχασε το ματς και έχασε τεράστια ευκαιρία για ένα «διπλό» που θα τον «έφτιαχνε».

Ο Παναθηναϊκός πήγε στην Ισπανία για μια εβδομάδα, για τους αγώνες με τη Μπασκόνια και τη Ρεάλ και οι ειδικοί του αθλήματος είχαν βγάλει τα κομπιουτεράκια. «Ήττα με τη Μπασκόνια άνετη», «εικοσάρικο με τη Ρεάλ» και επιστροφή στην Αθήνα. Αλλά το σενάριο δεν τους βγήκε. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλά, συνέχισε να δείχνει βελτιωμένος και έχασε το ματς μέσα από τα χέρια του. Στην τελευταία κατοχή. Και αυτό που τα λέει όλα είναι ότι αυτό που έχει μείνει στους «πράσινους» είναι η τεράστια απογοήτευση για την πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Όχι κλισεδούρες του στυλ «παίξαμε καλά», «προσπαθήσαμε» κλπ.

Πάλεψε αλλά έχασε (και) από τα λάθη του

Η αλήθεια είναι ότι οι ομάδες έτσι «χτίζονται». Έτσι σφυρηλατούνται. Ακόμα και μέσα από τέτοιες ήττες. Που σου θίγουν τον εγωισμό. Από ήττες που πονάνε. Είναι πολύ πιθανό να ξαναμιλήσουμε για την ήττα αυτή στη συνέχεια της διοργάνωσης. Να τη μνημονεύσουμε. Αλλά αυτή η ήττα δεν θα πρέπει να κάνει τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη να κατεβάσουν το κεφάλι τους, αλλά να το διατηρήσουν ψηλά. Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι είναι μαχητής. Πολεμιστής. Πάλεψε μέχρι το τέλος. Και κόντρα στη Μπασκόνια, αλλά και κόντρα στα δικά του λάθη.

Το παιχνίδι της ζωής του

Η Μπασκόνια που έφτασε μια ανάσα από το… 0-3, κόντρα στον Παναθηναϊκό είχε 43% στα τρίποντα και είδε τον Φοντέκιο να κάνει το παιχνίδι της ζωής του (16π, 4/7 τρ, 7 ρ, 4 ας), τον Γκεντράιτις να έχει άλλους τόσους και τον Γκρέιντζερ να αποδεικνύει για μια ακόμα φορά γιατί αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες της λίγκας στη θέση του. Πήρε το παιχνίδι πάνω του στα κρίσιμα και παράλληλα είχε 12 πόντους και 9 ασίστ.

Ωραίος και μοιραίος

Ο Παναθηναϊκός, όμως, προδόθηκε και από τον ίδιο του τον εαυτό. Έχασε το ματς μέσα από τα ίδια του τα χέρια με τον κορυφαίο Παπαπέτρου να αποδεικνύεται μοιραίος (22 πόντοι, 4/7 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 5/6 βολές. 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ) αστοχώντας στο τελευταίο τρίποντο που χάρισε την νίκη στους Βάσκους, ενώ πολύ καλή παρουσία είχε και ο Ντάριλ Μέικον.

Τα ριμπάουντ καθόρισαν το αποτέλεσμα

Η μεγαλύτερη «πληγή» για τον Παναθηναϊκό, πέραν του «τρομακτικού» ποσοστού ευστοχίας των γηπεδούχων έξω από τη γραμμή των 6.76 (έχει να κάνει και με την άμυνα του αντιπάλου), ήταν τα ριμπάουντ. Οι παίκτες του Πρίφτη επέδειξαν  παντελή έλλειψη συγκέντρωσης στο συγκεκριμένο κομμάτι και μάλιστα σε πολύ κρίσιμα σημεία του αγώνα. Αποτέλεσμα ήταν οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς να «κατεβάσουν» 37 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 15 ήταν επιθετικά, ενώ οι «πράσινοι» είχαν μόλις 24 (9 επιθετικά).

Ψυχολογία και Φερέλ

Την ίδια ώρα όμως ο Παναθηναϊκός έδειξε ξεκάθαρη βελτίωση στην εικόνα του. Έδειξε παίκτες να βρίσκουν ψυχολογία, έδειξε παίκτες να έχουν βρει και αποδεχτεί τον ρόλο τους και για ένα ακόμα βράδυ έδειξε να έχει ψυχή. Και να την καταθέτει πάνω στο παρκέ μέχρι την τελευταία στιγμή. Και μέσα σε όλα αυτά προσθέστε και το ότι από την ερχόμενη εβδομάδα οι «πράσινοι» θα έχουν στην διάθεσή τους τον Γιόγκι Φερέλ. Έναν ακόμα παίκτη που θα προσθέσει ποιότητα, ποσότητα και εμπειρία. Και από τη στιγμή που θα μπορέσει να προσαρμοστεί άμεσα και θα… βρεθεί με τους συμπαίκτες του τότε ο Παναθηναϊκός θα ανέβει επίπεδο.

Όπως και να έχει το αποψινό παιχνίδι αποτελεί μια τεράστια χαμένη ευκαιρία. Μια ευκαιρία για καλύτερο αγωνιστικό ταμείο, μια ευκαιρία για ακόμα καλύτερη ψυχολογία (και) για τη δύσκολη συνέχεια.

Το «κλειδί» για τους «πράσινους» αυτή τη στιγμή είναι η ήττα αυτή να μην φέρει απογοήτευση, αλλά να πεισμώσει τους παίκτες του Παναθηναϊκού ακόμα περισσότερο.

ΥΓ1: Ο Γιώργος Παπαγιάννης δεν διάγει την καλύτερη στιγμή της καριέρας του. Είναι ξεκάθαρα εκτός φόρμας και δείχνει να μην πατάει καλά στο παρκέ. Αυτό όμως δε σημαίνει τίποτα. Ο Έλληνας σέντερ έχει αποδείξει την ποιότητα του, έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει και είναι θέμα χρόνου να μας το υπενθυμίσει. Και να μην ξεχνάμε ότι στον αποψινό αγώνα ότι και τραυματίας έπαιζε και με ένεση.

ΥΓ2: Άσχετο με τον αποψινό αγώνα. Η ΚΑΕ προχώρησε σε εξαιρετική κίνηση με την επιστολή που έστειλε στους καθ’ ύλην αρμόδιους για το θέμα των γηπέδων και των εμβολίων. Η επιστολή του Παναθηναϊκού ήταν ολόσωστη από την αρχή μέχρι το τέλος και η Πολιτεία οφείλει να προχωρήσει άμεσα στις αλλαγές που απαιτούνται και που έχουν ήδη γίνει σε άλλους τομείς της καθημερινότητας της κοινωνίας μας.

Τα highlights του Μπασκόνια-Παναθηναϊκός

Previous article

Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό η Τακ!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.