0

Ο Παναθηναϊκός κατά τη διάρκεια των φιλικών της προετοιμασίας έδειξε ότι έχει σοβαρό πρόβλημα στις στημένες φάσεις, κομμάτι του παιχνιδιού του τριφυλλιού που έχει βελτιωθεί κατά πολύ κατά τη διάρκεια των μέχρι τώρα επίσημων αγώνων.

Τεράστιο ήταν το πρόβλημα του τριφυλλιού στα αμυντικά στημένα, κατά τη διάρκεια των φιλικών προετοιμασίας. Οι πράσινοι δεχόντουσαν γκολ σχεδόν σε κάθε φιλική αναμέτρηση με τον τρόπο αυτό, με τον κώδωνα του κινδύνου να χτυπάει από… νωρίς.

Όλοι λοιπόν περίμεναν ότι οι πράσινοι θα παρουσιάσουν παρόμοιο θέμα και κατά τη διάρκεια των επίσημων αγώνων, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Ο Παναθηναϊκός στις μέχρι στιγμής αναμετρήσεις που έχει δώσει στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ από στημένη φάση. Συγκεκριμένα, ήταν το γκολ που δέχτηκε την προτελευταία αγωνιστική στη Λεωφόρο, στο 5-1 επί του Βόλου.

 

Το βασικό βέβαια είναι ότι μέσα σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα τα προβλήματα στο κομμάτι αυτό έχουν μειωθεί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε πάρα πολλά ζητήματα να… λύσει στην προετοιμασία, καθώς πέρυσι η ομάδα δεν μπορούσε να κάνει βασικά πράγματα.

 

Οι πράσινοι όσο περνούσε ο καιρός δούλευαν και σε αυτό και ήδη τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχουν πολλές προπονήσεις, όπου ο Γιοβάνοβιτς βάζει τους παίκτες του να εξασκούνται στο κομμάτι των στατικών φάσεων. Ειδικά την εβδομάδα του ντέρμπι, τους τόνιζε συνεχώς διάφορες λεπτομέρειες, που αφορούν το κομμάτι αυτό.

Η άμυνα ζώνης που παίζει το τριφύλλι είναι αποτελεσματική όταν είναι… ρυθμισμένη μέχρι και η τελευταία λεπτομέρεια. Φυσικά κανείς δεν λέει ότι τα πράγματα είναι τέλεια, τουλάχιστον ακόμα, αλλά όσο περνάει ο καιρός οι πράσινοι αντιμετωπίζουν όλο και λιγότερο φοβικά τις φάσεις αυτές. Οι επεμβάσεις τους είναι πιο καίριες, ενώ είναι πλέον σπάνιο να δεις έναν ποδοσφαιριστή να σηκωθεί για κεφαλιά μόνος του.

 

Απέναντι στον Ολυμπιακό, που είναι η πιο δυνατή ομάδα του πρωταθλήματος στις στατικές φάσεις, τα προβλήματα ήταν ελάχιστα. Οι παίκτες ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι αλλά και σωστά τοποθετημένοι στην πλειονότητα των συγκεκριμένων φάσεων. Σίγουρα υπήρχαν και κάποιες στιγμές μικρής αδράνειας, ωστόσο κάτι τέτοιο είναι λογικό. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο ματς αυτό έλειπαν και βασικοί ποδοσφαιριστές από την άμυνα της ομάδας, πράγμα που δείχνει ότι η βελτίωση δεν έχει να κάνει με πρόσωπα αλλά είναι κάτι συνολικό.

 

Γενικότερα, ο Παναθηναϊκός ήταν αποτελεσματικός στις φάσεις αυτές απέναντι σε δυνατές ομάδες (μέσα σε αυτές και ο Ολυμπιακός), πράγμα που είναι πάρα πολύ θετικό στη συγκεκριμένη στιγμή που βρίσκεται η σεζόν.

 

Το… βάρος θα συνεχίσει να πέφτει και στον τομέα αυτό στις επόμενες εβδομάδες, ωστόσο το ότι από εκεί που δεχόταν με το… τσουβάλι γκολ από στημένα (φιλικά προετοιμασίας) έφτασε στο σημείο να έχει δεχτεί μόλις ένα (και μάλιστα σε ματς που είχε… τελειώσει) είναι εύλογο να τονιστεί.

 

Το επόμενο βήμα και πάνω στο οποίο δουλεύει ο Γιοβάνοβιτς είναι οι πράσινοι να αρχίσουν να απειλούν λίγο παραπάνω από φάουλ και κόρνερ. Ταυτόχρονα βέβαια θα συνεχιστεί η δουλειά και στα αμυντικά, με σκοπό πάντα τα προβλήματα να… μηδενιστούν.

 

Το τριφύλλι όσο περνάει ο καιρός βελτιώνεται σε όλους τους τομείς, ωστόσο είναι δεδομένο ότι χρειάζεται χρόνο. Χρόνο για να γίνουν πράξη σε μεγαλύτερο βαθμό τα «θέλω» του προπονητή και αυτά που έχει στο μυαλό του για τον Παναθηναϊκό που θέλει να χτίσει και να παρουσιάσει. Όπως και να έχει μέρα με μέρα και ματς με ματς, τα πράγματα πηγαίνουν ακόμα καλύτερα.

 

 

Τι έκαναν οι μεταγραφές του Παναθηναϊκού έως τώρα

Previous article

Παρασκήνιο: Γεμίσαν οι αιτήσεις διαιτητών από πρώην “καλά παιδιά”…

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.