0

Γιατί είναι πιο δύσκολη για τον Γιοβάνοβιτς η προετοιμασία του αγώνα με τον Ιωνικό απ΄ότι ήταν για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η διακοπή πέρασε και μπαίνουμε και πάλι σε ρυθμούς αγώνων και πρωταθλήματος. Η ισοπαλία με τον Ολυμπιακό δεν έφερε χαρά σε κανέναν στον Παναθηναϊκό(μόνο οι νίκες φέρνουν χαρά), αλλά βοήθησε την ομάδα με ηρεμία να δουλέψει ώστε να παρουσιαστεί βελτιωμένη με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Όπως λένε όλοι οι προπονητές το ίδιο λέει και ο Γιοβάνοβιτς. Τι λένε; Τα ντέρμπι είναι τα πιο εύκολα παιχνίδια για να προετοιμάσεις ψυχολογικά τους παίκτες. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι. Από μόνοι τους ξέρουν ότι πρέπει να είναι στο 200% η συγκέντρωσή τους για να πάρουν αποτέλεσμα, διότι αν δεν το πάρουν θα περάσουν μία δύσκολη εβδομάδα μετά, η δύο δύσκολες εβδομάδες αν έχει διακοπή όπως τώρα. Αντίθετα τα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια είναι τα πιο δύσκολα στην προετοιμασία για τους προπονητές. Εκεί πρέπει να πείσουν τους παίκτες να δώσουν το 200% ειδικά αν έχει προηγηθεί ντέρμπι με θετικό αποτέλεσμα. Και δεν είναι εύκολο να πειστούν οι παίκτες ότι πρέπει όπως έπαιξαν στο ντέρμπι με την ίδια συγκέντρωση με την ίδια δίψα και πάθος να παίξουν και στο θεωρητικά εύκολο παιχνίδι.

Τα λέω αυτά για να εξηγήσω αυτό που πιστεύω. Το εύκολο πέρασε, το δύσκολο έρχεται. Φυσικά δεν εννοώ ότι ο Ολυμπιακός ήταν ένας εύκολος αντίπαλος και ο Ιωνικός, που έρχεται ένας πιο δύσκολος αντίπαλος από την ομάδα του Πειραιά. Εννοώ ότι η προετοιμασία του Γιοβάνοβιτς με τους παίκτες θα είναι πιο δύσκολη τώρα που υποδέχονται τον Ιωνικό στην Λεωφόρο, απότι ήταν να πάνε να παίξουν στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό.

Στο ντέρμπι έπαιξαν όλοι στο 100%. Η ομάδα πήγε και αποδεκατισμένη και οι παίκτες ήξεραν ότι μόνο αν παίξουν όλοι για την ομάδα και θυσιαστούν για αυτήν θα πάρουν αποτέλεσμα. Τώρα όσο και αν προσπαθήσει ο Γιοβάνοβιτς δεν είναι εύκολο να πείσει τους παίκτες, ότι θα πρέπει το Σάββατο να παίξουν με την ίδια ακριβώς νοοτροπία κόντρα στον Ιωνικό.

Εξάλλου έχουμε πρόσφατο παράδειγμα. Την περασμένη σεζόν ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο με 2-1. Ξέρετε πότε έκανε και πάλι νίκη στο πρωτάθλημα; Ένα μήνα μετά πάλι σε ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Από τις 14 Φεβρουαρίου μέχρι τις 14 Μαρτίου έχασε από τον Παναιτωλικό, από τα Γιάννινα. Την πάτησε δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά τη νίκη, πέρα από το ότι κιόλας ο τρόπος που έπαιζε την περασμένη περίοδο ο Παναθηναϊκός ήταν μόνο για να παίρνει αποτελέσματα σε ντέρμπι. Δηλαδή κλειστά στην άμυνα και με αντεπιθέσεις.

Για αυτό λέω ότι το ματς με τον Ιωνικό είναι πιο δύσκολο στην προετοιμασία σε σχέση με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ναι η ομάδα παίζει στην Λεωφόρο, ναι ο κόσμος θα την υποδεχθεί ζεστά μετά τα 9 γκολ που σημείωσε σε δύο παιχνίδια στην Λεωφόρο, αλλά αν οι παίκτες, αν η ομάδα δεν μπει με το μαχαίρι στα δόντια τότε το ματς δεν θα είναι εύκολο. Και σημειώστε και κάτι άλλο. Θα είναι η πρώτη φορά, που ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στην Λεωφόρο ομάδα, που θα έρθει να παίξει κλειστά. Κάτι που δεν έγινε ούτε με τον Απόλλωνα, ούτε με τον Βόλο που ήρθαν και έπαιξαν ανοιχτά με στόχο να πρεσάρουν ψηλά.

Τις επόμενες ημέρες θα μπορούμε να πούμε περισσότερα για αυτό το παιχνίδι που είναι υποχρεωμένος να πάρει τη νίκη ο Παναθηναϊκός.

*Είναι απίστευτο να κερδίζει η  Εθνική ομάδα και εσύ να βγάζεις χολή, διότι δεν ελέγχεις την ΕΠΟ. Πόσο πιο κάτω θα πέσουν;

Παράταση για τα διαρκείας με τον Φερέλ σε… πρώτο πλάνο! (pic)

Previous article

Και όμως είναι «επικίνδυνο» το ματς στην Λεωφόρο με τον Ιωνικό

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.