0

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται προ των πυλών της πρώτης φετινής “διαβολοβδομάδας” στην Ευρωλίγκα, με την προϊστορία να είναι μοιρασμένη.

Ο Παναθηναϊκός είναι πανέτοιμος για την πρώτη εβδομάδα με διπλά παιχνίδια στην φετινή Ευρωλίγκα, γνωστή ευρέως με το προσωνύμιο της “διαβολοβδομάδας”. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη θα κληθούν να αντιμετωπίσουν σε διάστημα 3 ημερών την Μπασκόνια (12/10) στην Βιτόρια και την Ρεάλ (15/10) στη Μαδρίτη.

Από την σεζόν 2016/17 και έπειτα, την σεζόν που διαμορφώθηκε το τρέχον φορμάτ της διοργάνωσης, οι “πράσινοι” έχουν παίξει σε 30 “διαβολοβδομάδες”. Από το σύνολο των 30 εβδομάδων, οι 5 έχουν παιχτεί στην έναρξη κάθε σεζόν, με τις 4 να έχουν διεξαχθεί το μήνα Οκτώβριο και η πρώτη περσινή το Νοέμβριο.

Σε αυτές, ο Παναθηναϊκός έχει να επιδείξει παντελώς ισορροπημένα νούμερα, μετρώντας σε 10 παιχνίδια 5 νίκες και ισάριθμες ήττες, με το τριφύλλι να πανηγυρίζει μία φορά το 2/2, 3 να πετυχαίνει 1 νίκη και 1 ήττα, ενώ μόλις μία φορά δεν κέρδισε κανένα από τα 2 ματς. Οι 5 νίκες έχουν επιτευχθεί όλες στο ΟΑΚΑ, εκτός ενός διπλού στη Βαμβέργη με την τοπική ομάδα, ενώ οι ήττες σημειώθηκαν στο σύνολο τους μακριά από την έδρα του “τριφυλλιού”.

Αξίζει να σημειωθεί , πως η χειρότερη αρχική “διαβολοβδομάδα” του “εξάστερου” έλαβε χώρα πέρσι. Ο Παναθηναϊκός μέτρησε σε 2 παιχνίδια ισάριθμες ήττες από Βαλένθια και Μπασκόνια, σε μια εξόρμηση στην Ιβηρική παρόμοια με αυτήν που θα ακολουθήσει!

Προφανώς βέβαια η προϊστορία δεν παίζει μπάσκετ. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη με την ψυχολογία στα ύψη, μετά και την τρομερή ανατροπή με την Φενέρ, αλλά και την ενίσχυση με τον μπαρουτοκαπνισμένο Γιόγκι Φερέλ, δεν πηγαίνουν στην Ισπανία για ταξιδάκι αναψυχής, κάθε άλλο!

Δείτε εδώ αναλυτικά την προϊστορία του “εξάστερου” στις πρώτες “διαβολοβδομάδες” κάθε χρονιάς:

2020/21

Μπασκόνια-Παναθηναϊκός 93-72

Βαλένθια-Παναθηναϊκός 95-83

2019/20

Παναθηναϊκός-Εφές 96-70

Κίμκι-Παναθηναϊκός 103-86

2018/19

Παναθηναϊκός-Γκραν Κανάρια 102-87

Μπάγερν Μονάχου-Παναθηναϊκός 80-79

2017/18

Παναθηναϊκός-Φενερμπαχτσέ 70-68

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 81-63

2016/17

Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 70-59

Μπάμπεργκ-Παναθηναϊκός 83-84

 

 

 

πηγή: paopantou.gr

Ανάλυση: Τι θα δώσει ο Φερέλ στον Παναθηναϊκό – Πως θα “δέσει” με την ομάδα

Previous article

Αυτές είναι οι πρώτες κινήσεις της πιο πλούσιας ομάδας της Premier League!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.