0

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθ΄ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας είχε από κοντά τον Σεμπαστιάν Παλάσιος, προκειμένου ο Αργεντινός να κατανοήσει στο 100% τη φιλοσοφία του νέου του προπονητή, αλλά και για να τον… ντοπάρει ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας.

Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος για πρώτη φορά στην καριέρα του έφυγε από την χώρα καταγωγής του, προκειμένου να κυνηγήσει το όνειρο του να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Ο Αργεντινός ήρθε στο τριφύλλι προκειμένου να δώσει αυτό που έλειπε στην επιθετική γραμμή της ομάδας και να καταφέρει να κάνει τη διαφορά.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής ο Παλάσιος δεν έχει καταφέρει να αποδώσει όσο καλά θα ήθελε, αλλά αυτό είναι απόλυτα λογικό. Οι περισσότεροι Αργεντίνοι χρειάζονται χρόνο προσαρμογής όταν έρχονται στην Ευρώπη. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι σίγουρος για τον ποδοσφαιριστή του ότι σύντομα θα αποδώσει τα αναμενόμενα.

 

Από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα του, προκειμένου να τον βοηθήσει να γίνει κομμάτι της ομάδας όσο πιο γρήγορα γίνεται. Όλα αυτά τα… ιδιαίτερα εντάθηκαν αυτή την εβδομάδα της διακοπής. Ο Σέρβος προπονητής είχε την ευκαιρία στην διακοπή να δουλέψει με όλη την ομάδα κάποια πράγματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι στον Παλάσιος μιλούσε συνεχώς.

 

Ο λόγος που το έκανε αυτό ήταν για να κατανοήσει ο Αργεντινός την φιλοσοφία του. Να καταλάβει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια αναφορικά με τον τακτικό προσδιορισμό του τριφυλλιού στον αγωνιστικό χώρο. Παράλληλα, του εξηγούσε επακριβώς τι θέλει από αυτόν μέσα στο γήπεδο.

Την ίδια στιγμή, ένα σημαντικό κομμάτι είναι και το ψυχολογικό. Ο Παλάσιος ήρθε σε μια ξένη χώρα μόνος του και αρχικά χωρίς την οικογένεια του. Μην ξεχνάμε ότι η κόρη του είναι λίγων μηνών ενώ μόλις λίγες μέρες πριν πατήσει το πόδι του στην χώρα μας, παντρεύτηκε. Το γεγονός ότι δεν είχε δίπλα του την οικογένεια του σίγουρα τον επηρέασε. Φυσικά εδώ και περίπου δέκα ημέρες αυτό έχει αλλάξει και πλέον η γυναίκα του και το παιδί του έχουν εγκατασταθεί μόνιμα.

 

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς όλες αυτές τις ημέρες προσπάθησε να τον… ντοπάρει ενόψει της συνέχειας. Ο Σέρβος του έχει δείξει πόσο τον πιστεύει και είναι σίγουρος ότι ο «Τούκου» θα τον δικαιώσει. Σίγουρα σε αυτα τα πρώτα ματς που έχει φορέσει τα πράσινα πολλά πράγματα δεν του έχουν βγει του Παλάσιος, αλλά ο προπονητής του τριφυλλιού του εξέφραζε τη σιγουριά του ότι σύντομα αυτό θα αλλάξει.

 

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να τονίσουμε ότι ο Γιοβάνοβιτς είναι κοντά με όλους τους ποδοσφαιριστές και αυτό το αναγνωρίζουν και το βλέπουν στο Κορωπί. Είναι εκεί για ότι χρειαστούν είτε αγωνιστικό είτε εξωαγωνιστικό. Αυτό είναι και κάτι που έχει παίξει ρόλο στο να είναι ο Παναθηναϊκός… ομάδα με όλα τα γράμματα κεφαλαία και αν σκεφτεί κανείς πως ήταν τα πράγματα πέρυσι η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

 

Βρήκε άσο, ψάχνει για… χημεία

Previous article

Κύπελλο Γυναικών: Με Εσπερίδες ο Παναθηναϊκός

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.