0

Το «Τριφύλλι» πήρε μια νίκη – «ανάσα», αφού κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Φυσικά χρειάστηκε η «αυτοκτονία» των Τούρκων για να επέλθει η νίκη, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Στο μπάσκετ νικά ο πιο ψύχραιμος και ο Παναθηναϊκός είχε αυτό το χαρακτηριστικό.

Ακόμη και στα δύσκολα, οι «πράσινοι» έβγαζαν λαγούς από το καπέλο τους. Κάποιες στιγμές ο Μέικον έδωσε πολύτιμες λύσεις, πριν αναλάβει αυτός ο «διαβολεμένος» γκαρντ, Νεμάνια Νέντοβιτς. Ένας Νέντοβιτς που αν δεν είχε τόσους τραυματισμούς, δεν θα βρισκόταν στην Ευρώπη, αλλά θα διεκδικούσε το δαχτυλίδι του ΝΒΑ.

Ο Σέρβος χθες μας θύμισε τον παλιό, καλό, Νέντο της περσινής σεζόν. Δεν είναι μόνο οι 20 πόντοι. Είναι κυρίως η αυτοπεποίθηση που έβγαζε στο παρκέ. Τα πατήματα του, η θέληση του να σουτάρει και να ηγηθεί. Χθες το έκανε επιτυχημένα και με τον Σέρβο στο παρκέ, οι «πράσινοι» ανεβαίνουν δύο επίπεδα παραπάνω.

Μπράβο κόουτς!

Όπως προείπαμε, η χθεσινή νίκη πέρασε στην ιστορία και ο Παναθηναϊκός κοιτά μπροστά. Το μέλλον των «πράσινων» στην Ευρωλίγκα δεν μπορεί να το προδικάσει κανείς. Εξάλλου μη ξεχνάμε πως λείπει το τελευταίο και πιο βασικό κομμάτι του παζλ, ο πλέιμεκερ.

Σε αυτό το θέμα έχουμε αναφερθεί ξανά και δεν θα το σχολιάσουμε πολύ. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι πως η δημιουργία είναι ένα από τα βασικά όπλα μας ομάδα για να κρύψει τις επιθετικές της αδυναμίες. Μέικον – Πέρι δεν δείχνουν συνέπεια σε αυτό το κομμάτι και είναι λογικό. Προέρχονται από ένα άλλο επίπεδο και θα τους πάρει χρόνο να προσαρμοστούν στο κορυφαίο της Euroleague.

Στο χθεσινό παιχνίδι, λοιπόν, υπήρξε ένας παράγοντας που ίσως να μετρά περισσότερο από μια νίκη. Αναφερόμαστε στον Δημήτρη Πρίφτη. Πολλοί θα πιστεύατε πως θα έγραφα τον Λευτέρη Μαντζούκα. Λογικό αλλά κατά τη ταπεινή μου άποψη ο Πρίφτης είναι εκείνος που πρέπει να κάνουμε ειδική μνεία.

Ο Έλληνας κόουτς έδωσε χρόνο συμμετοχής από αρκετά νωρίς στον Λευτέρη Μαντζούκα, χρησιμοποιώντας τον νεαρό στο «3» και στο «4». Μπορεί τα 4 λεπτά να μη γεμίζουν το μάτι, αλλά αυτός ο χρόνος θα αυξάνεται όσο περνά ο χρόνος. Ο Μαντζούκας έχει τεράστιο ταλέντο, αλλά η διαφορά με τα προηγούμενα «ταλέντα» είναι πως εκείνος δουλεύει ακατάπαυστα. Έχει σώμα άντρα και όχι αγοριού. Έχει ικανότητες και πλούσιο ταλέντο και ο Παναθηναϊκός πρέπει να προστατεύσει – διαχειριστεί την επένδυση του. Χθες, έκανε τις «βρώμικες» δουλειές. Μπήκε, έδωσε τα φάουλ που έπρεπε, ήταν ενεργητικός, κατέβασε ριμπάουντ.

Δεν μπήκε στο παρκέ για να πάρει μόνο τα σουτάκια του, όπως βλέπαμε από άλλους παίκτες στο παρελθόν. Είναι δεδομένο πως ο Μαντζούκας θα πάρει πολύ χρόνο στις εγχώριες διοργανώσεις και θα έρθει η στιγμή που θα τον απολαμβάνουμε περισσότερο και στα παρκέ της Euroleague.

Και να θυμάστε, ο κόουτς ξέρει!

 

O σταρ που είχε ανάγκη ο Παναθηναϊκός!

Previous article

Μία δωδεκάδα «πράσινα» συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.