0

Η ώρα της… αντεπίθεσης! Η ώρα της… αντίδρασης! Οι δύο σερί ήττες από Μονακό (75-63) και από Αρη (81-71) δεν ήταν και το καλύτερο σενάριο για ένα σύνολο που «χτίζεται».

Υπήρχαν λάθη, πολλά λάθη και ο Δημήτρης Πρίφτης τα ανέλυσε στους παίκτες του. Δουλειά, δουλειά και πάλι δουλειά για μια καλύτερη εικόνα. Ποιες θα είναι οι 5 αλλαγές που θέλει να δει ο Ελληνας κόουτς από τα παλικάρια του; Οι απαντήσεις εδώ!

ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ!

Δεν είναι θέμα τακτικής, αλλά θέμα πνευματικότητας. Ο Δημήτρης Πρίφτης τους το τόνισε και μετά την ήττα από την Μονακό και μετά την ήττα από τον Αρη. Τους το ξεκαθάρισε! Να έχουν το μυαλό τους καθαρό και τα μάτια τους ανοιχτά. Οι «πράσινοι» δεν ήταν συγκεντρωμένοι και «θόλωναν» από τη μια στιγμή στην άλλη. Ναι υπάρχει (μέχρι ενός σημείου) ένα μίνι ελαφρυντικό, δεδομένο ότι είναι νέα ομάδα και μερικοί παίκτες αγωνίζονται για πρώτη φορά στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο. Όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Κόντρα στην Φενέρ, περιμένει να εκλείψουν ή να περιοριστούν – όσο είναι εφικτό – τα «νεκρά» διαστήματα. Κόντρα στην Μονακό και τον Αρη υπήρχαν μεγάλα διαστήματα που το μυαλό δεν υπήρχε καν στο παρκέ. Δεν είναι τόσο εύκολο, αλλά θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη σταθερότητα σε αυτό τον τομέα.

ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕ ΕΞΥΠΝΑΔΑ!

Μεγάλη αντιπροσωπεία της «Θύρας 13» έδωσε το παρών στην προπόνηση και «ντόπαρε» παίκτες και τεχνικό επιτελείο. Ηταν μια τονωτική ένεση ενόψει του αγώνα με την Φενέρ. Διότι υπάρχει και το άγχος των πρωτάρηδων. Όπως και να έχει, οι «πράσινοι» οφείλουν να βγουν στο παρκέ με το μαχαίρι στα δόντια, αλλά αυτή την φορά με τρόπο και όχι με κόπο. Κάτι που φάνηκε κυρίως στο ματς με την Μονακό. Βγήκαν στο παρκέ με σκοπό να βγάλουν ενέργεια στην άμυνα, αλλά αντ’ αυτού άγχωσαν τους εαυτούς τους και όχι τον αντίπαλο ενώ σπατάλησαν πολλάκις τσάμπα ενέργεια στο αμυντικό κομμάτι. Γιατί δεν αρκεί μόνο η πρόθεση για να πέσουν κορμιά, αλλά σε αυτό το επίπεδο χρειάζεται και εξυπνάδα και σωστές κινήσεις, όπως αλληλοκάλυψη στη φροντ λάιν, γρήγορες επιστροφές στην άμυνα και περισσότερα deflections.

Η ΕΞΤΡΑ ΠΑΣΑ ΤΗΣ… ΕΞΤΡΑΣ ΠΑΣΑΣ!

Δεν θέλει κόπο, αλλά θέλει τρόπο! Πολλές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Μονακό και με τον Αρη, η επίθεση των «πρασίνων» δεν ήταν ήρεμη. Ηταν αρκετά στατική και φυσικά προβλέψιμη. Δεν υπήρχαν σωστές αποστάσεις μεταξύ των παικτών, δεν υπήρχε σωστή κίνηση χωρίς τη μπάλα. Κόντρα στην Φενέρ, ο Δημήτρης Πρίφτης θέλει να δει σε μεγάλο βαθμό το κομμάτι της έξτρα πάσας. Να γυρίζει καλά η μπάλα με τη βοήθεια όλου του… λαού (ψηλοί, φόργουορντ, κοντοί) ούτως ώστε η ομάδα να μπορέσει να «χτυπήσει» τις αμυντικές αδυναμίες των Τούρκων, αλλά και να βρει τα μις-ματς. Μέσα και έξω από το καλάθι. Εν ολίγοις καλύτερη κίνηση, αλλά όχι βιαστική.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ!

Το έχω αναφέρει και άλλες φορές! Προφανώς δεν ευθύνονται τρεις παίκτες για το γεγονός πως η ομάδα έχει ξεκινήσει… άτσαλα. Αναφέρομαι στους Κέντρικ Πέρι και Ντάριλ Μέικον. Φυσικά δεν αλλάζουν όλα από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά στη παρούσα φάση η επίδρασή τους θα είναι ξανά σημαντική στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Όμως ο Πέρι δεν έχει μπει ακόμα στον ρόλο του δημιουργού και κατά συνέπεια νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια έχοντας τον Ρος δίπλα του ενώ ο Μέικον δεν μπορεί να ανταπεξέλθει από τη θέση «1». Θα έχει ξανά αυτό τον ρόλο (αναγκαστικά) αλλά ίσως η παρουσία του στο «2» με τον Πέρι στο «1», του δώσει έξτρα αυτοπεποίθηση και κατά συνέπεια να βοηθήσει στην επίθεση. Όμως ο Πέρι πρέπει να πιστέψει περισσότερο στον εαυτό του γιατί μπορεί να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του, περισσότερο από ότι ο πρώην Αμερικανός γκαρντ της «Ενωσης». Βέβαια δεν γίνονται «μαγικά» από τη μια στιγμή στην άλλη. Το «ξεκλείδωμα» του Νέντοβιτς είναι στο μυαλό του Πρίφτη.

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΙΚ ΕΝ ΡΟΛ ΚΑΙ ΠΟΣΤ

Εννοείται ότι κόντρα σε ένα σύνολο όπως είναι η Φενέρ που μπορεί να «χτυπήσει» με ποστ απ παιχνίδι (ειδικά ο Πολονάρα είναι… δαίμονας), αλλά και στο πικ εν ρολ με τον Βέσελι, οφείλεις να απαντήσεις με το ίδιο νόμισμα ούτως ώστε να τους φθείρεις. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει ανάγκη όλα του τα παλικάρια. Με μπροστάρη τον Παπαπέτρου στο χαμηλό ποστ και φυσικά τους Γουάιτ-Εβανς για να μπορέσουν με την αθλητικότητά τους να βοηθήσουν στο ποστ παιχνίδι. Με την υποσημείωση πως ο Εβανς χρειάζεται συνεργασία από τους κοντούς. Εννοείται ότι οι «πράσινοι» οφείλουν να «χτυπήσουν» το αμυντικό πικ εν ρολ των Τούρκων με τον Παπαγιάννη και τον Φλόιντ για να περιορίσουν είτε τον Βέσελι είτε τον Μπούκερ.

 

 

Οι τρεις «σωματοφύλακες» που λείπουν πολύ από το «τριφύλλι»

Previous article

Απίστετυτο: Μια φωτογραφία-μια περιουσία-Το ιλιγγιώδες ποσό που εισπράττει ο Ρονάλντο για μια ανάρτηση στο insta!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.