0

Ο Γιαν Βέσελι μίλησε για τον σημερινό αγώνα της Φενέρ με το «τριφύλλι» και τόνισε ότι παλαιότερα η ομάδα της Αθήνας είχε ενδιαφερθεί έντονα για εκείνον.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Τσέχου φόργουορντ:

Πως νιώθεις που θα αγωνιστείς κόντρα στον Παναθηναϊκό σε ένα ΟΑΚΑ που θα έχει και πάλι την γνωστή του ατμόσφαιρα με τον κόσμο στις εξέδρες;

«Είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένος, καθώς η προηγούμενη σεζόν ήταν τραγική με το να παίζουμε μπροστά σε γήπεδα με άδειες εξέδρες,. Όλα τα γήπεδα ήταν άδεια και ήταν σαν να παίζαμε φιλικά παιχνίδια. Φέτος όμως άλλαξαν τα πράγματα και ευτυχώς θα παίζουμε και πάλι σε γήπεδα που θα έχουν κόσμο και επιτέλους θα έχουμε και εμείς οι παίκτες το συναίσθημα ότι παίζουμε πραγματικά παιχνίδια».

Μετά τα play offs της σεζόν 2017-18 η Φενέρμπαχτσε μετράει μόλις μία νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό εκτός έδρας. Τι θυμάσαι από εκείνη τη σειρά των παιχνιδιών;

«Πρώτα από όλα θυμάμαι ότι από την πρώτη στιγμή που βγήκαμε στο παρκέ για ζέσταμα ο ήχος από τις εξέδρες ήταν τόσο δυνατός και ξέρω ότι σε αυτό το γήπεδο είναι πολύ δύσκολο να παίξεις. Προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να συνεννοηθούμε από πριν για κάθε επίθεση, καθώς ο θόρυβος ήταν τόσο έντονος που πραγματικά δεν μπορούσαμε ο ένας να ακούσουμε τον άλλο μέσα στο παιχνίδι. Κάθε ματς στο ΟΑΚΑ είναι συναρπαστικό και δύσκολο να παίζεις και σίγουρα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και δύσκολο γήπεδο».

Το ξεκίνημα της Φενέρμπαχτσε ήταν κάπως νευρικό. Πήρε τη νίκη κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά με δυσκολία. Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας για τη συνέχεια;

«Τα play offs είναι ο στόχος μας, αλλά η σεζόν είναι μεγάλη και πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Την περσινή σεζόν είχαμε μία νέα ομάδα, από το καλοκαίρι έχουμε και νέο προπονητή, έτσι ακόμα είμαστε σε διαδικασία που μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον. Πρέπει να βρούμε τους εαυτούς μας και τον ρυθμό μας και σε κάθε παιχνίδι θα προσπαθούμε να το κάνουμε. Αλλά γενικά είμαι ευχαριστημένος με την ομάδα και το ρόστερ και κάθε μέρα θα είναι και καλύτερα, έτσι ανυπομονώ για το σημερινό παιχνίδι».

Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που σας έχει τονίσει ο Σάσα Τζόρτζεβιτς αναφορικά με τον Παναθηναϊκό και το ΟΑΚΑ;

«Όχι δεν μας έχει πει κάτι. Κάποια παιδιά είναι όντως καινούρια και δεν έχουν ζήσει την ατμόσφαιρα, όμως οι περισσότεροι είμαστε έμπειροι παίκτες με παραστάσεις από την Euroleague και ξέρουμε τι να περιμένουν σήμερα. Δεν υπάρχει κάποια ειδική προετοιμασία, γιατί ξέρουμε τι ατμόσφαιρα θα αντιμετωπίσουμε».

Είχες ποτέ πρόταση ή ενδιαφέρθηκε κάποια ελληνική ομάδα για την απόκτησή σου;

«Όταν ήμουν ακόμα στην Παρτιζάν και πριν πάω στο ΝΒΑ υπήρξε ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό, όταν ήταν ακόμα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην ομάδα, αλλά αυτό ήταν πριν από 10 χρόνια, αλλά από εκεί και πέρα δεν είχα κάποια κρούση από ελληνική ομάδα».

Η μοίρα τα έφερε όμως έτσι ώστε να συνεργαστείς με τον Ομπράντοβιτς στη Φενέρμπαχτσε. Πως ήταν η κοινή θητεία στην Τουρκία και πως ένιωσε όταν έμαθες ότι θα συνεχίσει στην Παρτιζάν;

«Ειλικρινά εντυπωσιάστηκε με την απόφασή του να πάει στην Παρτιζάν. Είναι κάτι νομίζω που κανείς δεν περίμενε, να πάρει μία τέτοια απόφαση, αλλά για να το έκανε θα έχει στα χέρια του ένα πρότζεκτ και τον τρόπο με τον οποίο θα πετύχει με την Παρτιζάν, έτσι ανυπομονώ να τον δω γιατί δεν ξέρω τι να περιμένω, γιατί να χτίζεις μία καινούρια ομάδα, με νέα φιλοσοφία και νέα συστήματα δεν είναι εύκολο, αλλά είναι ένας πού έμπειρος προπονητής, ίσως ο καλύτερος, και πραγματικά ανυπομονώ να δω τι θα κάνει, παρότι δεν έχω πρόβλεψη».

Το περασμένο καλοκαίρι αντιμετώπισες την Ελλάδα στο Προ ολυμπιακό Τουρνουά. Πως είδες την ομάδα χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο;

«Για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι να έχω αγωνιστεί κόντρα στην Ελλάδα με τον Γιάννη στη σύνθεσή της, οπότε δεν μπορώ να πω με σιγουριά ποιες είναι οι διαφορές της Ελλάδας. Κι αυτό το τουρνουά γενικά δεν είναι εύκολο, γιατί υπάρχουν πολλά παιχνίδια που είναι συνεχόμενα. Υπάρχει ματς μέρα παρά μέρα και αυτό είναι κάτι που ειδικά στον ημιτελικό και στον τελικό σε κουράζει πολύ. Ήταν ένα παιχνίδι με δύο ομάδες που ήταν εξουθενωμένες και είναι κάτι που το έχω συζητήσει και με τους συμπαίκτες μου. Ίσως να μην αντέχαμε να παίξουμε ούτε δύο λεπτά παραπάνω, αλλά είχαμε κίνητρο και προσπαθήσαμε μέσω αυτού να βρούμε ενέργεια και μπήκαμε στο παιχνίδι πολύ καλά και τελικά τα καταφέραμε».

Στο παρελθόν αγωνίστηκες με τον Κώστα Σλούκα, τώρα παίζεις με τον Νάντο Ντε Κολό. Αν έπρεπε να διαλέξεις τον καλύτερο συμπαίκτη ποιος θα ήταν;

«Είναι μία δύσκολη ερώτηση γιατί μου είναι και δύσκολο να διαλέξω, αλλά με τον Σλούκα είχα πάντα μία ιδιαίτερη σχέση. Είμαστε φίλοι και εκτός παρκέ, πραγματικά αγαπούσα να παίζω μαζί του. Αλλά και με τον Ντε Κολό από την πρώτη χρονιά που ήρθε στην ομάδα, παρότι μας πήρε λίγο χρόνο να βρούμε ο ένας τον άλλον, πλέον συνεργαζόμαστε άψογα στο παρκέ. Μου αρέσει να παίζω και με τον Ντε Κολό, αλλά με τον Σλούκα πέρασα 5 χρόνια και είμαστε πραγματικά φίλοι και θα διάλεγα εκείνον».

Υπάρχει ακόμα στο μυαλό σου το ΝΒΑ;

«Δεν το έχω διαγράψει ποτέ από το μυαλό μου είναι η αλήθεια. Υπάρχουν ακόμα κάποιες ευκαιρίες, τις οποίες θα τις λάβω υπόψιν μου σίγουρα, αλλά η πρόταση και κυρίως ο ρόλος που θα μου προτείνουν θα είναι εκείνος που θα καθορίσει το αν θα πάω. Δεν το έχω διαγράψει από τους στόχους μου, αλλά δεν είναι κάτι που θα πιέσω καταστάσεις για να συμβεί».

Δεν θα μείνει κανένας;;… Άλλος ένας βασικός μάρτυρας στην υπόθεση του Noor 1, νεκρός!

Previous article

Τζόρτζεβιτς: «Καλύτερα να μη ανοίξω το στόμα μου για τον Παππά – Ακόμη δεν έχω ακούσει ευχαριστώ για την εξέλιξη του Παπαγιάννη»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.