0

Ρούμπεν Πέρεθ και Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, με το τριφύλλι να βρίσκει το ιδανικό δίδυμο που έψαχνε για την μεσαία γραμμή.

Ο χώρος του κέντρου είναι ιδιαίτερα νευραλγικός για μία ομάδα. Είναι η γραμμή που επηρεάζει περισσότερο απ΄ όλες τόσο την επιθετική λειτουργία  όσο και την αμυντική. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έψαχνε από την αρχή της σεζόν την ιδανική συνταγή για τον εξέχουσας σημασίας αυτό χώρο και φαίνεται πλέον να έχει καταλήξει.

Από το παιχνίδι με τον Άρη ο Σέρβος προπονητής χρησιμοποίησε στην δυάδα των ανασταλτικών χαφ τους Ρουμπέν Πέρεθ και Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο. Από το ματς εκείνο, παρότι το τριφύλλι ηττήθηκε, η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται αρκετά ενώ σε κάθε ματς το αποτέλεσμα είναι όλο και καλύτερο.

Αποκορύφωμα φυσικά ήταν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, που πραγματικά και οι δύο ποδοσφαιριστές έπαιξαν σημαντικό ρόλο, ώστε να περιοριστούν οι παίκτες των ερυθρόλευκων και να μην μείνει εκτεθειμένη η άμυνα του τριφυλλιού. Οι δύο ποδοσφαιριστές όσο περνάει ο καιρός βρίσκονται μεταξύ τους όλο και καλύτερα, μαθαίνουν ο ένας των άλλων και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό.

Η αρχική συνταγή με Μαουρίσιο – Πέρεθ που δεν ήταν αποτελεσματική

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθ΄ όλη τη διάρκεια των φιλικών προετοιμασίας αλλά και στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος χρησιμοποιούσε στην δυάδα των χαφ (στο σύστημα 4-2-3-1) τους Μαουρίσιο – Πέρεθ. Οι δύο αυτοί οι ποδοσφαιριστές είναι δεδομένο ότι με την ποιότητα τους και την εμπειρία τους, όλοι πίστευαν ότι θα δημιουργήσουν ένα ιδανικό δίδυμο.

Παρόλα αυτά, από την αρχή φάνηκε ότι υπήρχε έλλειψη ταχύτητας, με αποτέλεσμα να χαραμίζεται και ο ένας και ο άλλος. Και οι δύο κατανάλωναν πολλές δυνάμεις στην προσπάθεια να ανακόψουν τους αντίπαλους κυρίως στο τρανζίσιον, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού να μην μπορούν να ανταποκριθούν καθόλου και κάπως έτσι τα προβλήματα αυξάνονταν.

Ο έμπειρος Ιβάν Γιοβάνοβιτς το εντόπισε γρήγορα το πρόβλημα και γι΄ αυτό από την τρίτη αγωνιστική αποφάσισε να αλλάξει το δίδυμο, ώστε να δώσει ταχύτητα στο κέντρο της ομάδας με την χρησιμοποίηση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου.

Έδεσαν με την… μία και πλέον αλληλοσυμπληρώνονται

Από το ματς με τον Άρη άρχισε να φαίνεται η διαφορά. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δημιούργησε λιγότερα προβλήματα, ενώ ο Πέρεθ ήταν πραγματικά άλλος παίκτης με τον Αλεξανδρόπουλο δίπλα του. Η αλήθεια είναι ότι οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές φαίνεται από την μέχρι τώρα συνύπαρξη τους ότι αλληλοσυμπληρώνονται.

Ο ένας έχει την εμπειρία, το καθαρό μυαλό και την ηρεμία για να μεταβιβάσει την μπάλα και ο άλλος με την ταχύτητα του και την ορμή του, δίνει την ένταση που έλειπε από το κέντρο της ομάδας. Ο Πέρεθ είναι πραγματικά άλλος ποδοσφαιριστής, καθώς πλέον έχει λιγότερο στο μυαλό του την γρήγορη κάλυψη των χώρων και πλέον έχει επικεντρωθεί στο κομμάτι της κυκλοφορίας.

Από την άλλη η εμπειρία του Ισπανού, δίνει τα κατάλληλα εφόδια στον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, ώστε και αυτός να προσπαθήσει να κάνει την παραπάνω ενέργεια. Στο ματς με τον Ολυμπιακό το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά πολύ καλό, με τον έναν να κόβει και τον άλλον να… ράβει. Μάλιστα απέναντι σε πολύ καλούς παίκτες, που ουκ ολίγες φορές έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε όλες τις ομάδες που αντιμετώπιζαν.

Δεν χρειάζεται μάλιστα να πάμε αρκετά πίσω. Πριν από περίπου πέντε μήνες το ίδιο δίδυμο δημιούργησε πολλά προβλήματα στο 4-1 του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο. Τότε ο Παναθηναϊκός έπαιζε με Μαουρίσιο – Αλεξανδρόπουλο στα χαφ. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνει κανείς ότι κάτι άλλαξε στην πράσινη μεσαία γραμμή.

Αν αυτό το δίδυμο έχει ανάλογη διάρκεια, τότε οι πράσινοι φαίνεται ότι βρήκαν τη χρυσή τομή για την μεσαία τους γραμμή, με τα μέχρι τώρα δείγματα να είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά.

Από το 10 ως το 1: Ο «Κέρβερος» Μπρινιόλι και η αυτογελοιοποίηση του Μαρτίνς!

Previous article

Θα είναι πιο γεμάτος ο Παναθηναϊκός μετά την διακοπή

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.