0

Τα αίτια του κακού δευτέρου ημιχρόνου

Αν μιλούσαμε για τον Παναθηναϊκό του Μπόλονι, εκείνο το ποδοσφαιρικό έκτρωμα, η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου και ειδικά του τελευταίου ημιώρου, θα ήταν κάτι φυσιολογικό. Επειδή, όμως, μιλάμε για μια κανονική ομάδα, το «τριφύλλι» στο δεύτερο ημίχρονο δεν έκανε ένα καλό παιχνίδι. Ήταν κακός ο Παναθηναϊκός, ειδικά στο κομμάτι του κρατήματος της μπάλας, της δημιουργίας, της αξιοποίησης των χώρων. Ανασταλτικά ήταν αυτός που έπρεπε, με συγκέντρωση, με μεγάλη γενναιότητα και αυτοθυσία αλλά «κλεισμένος» για μεγάλο διάστημα στο αμυντικό του τρίτο, έδινε στον Ολυμπιακό αρκετά καλές προϋποθέσεις στο επιθετικό του τρίτο για να φτιάξει αξιόλογες φάσεις.

Τα κύρια αίτια αυτής της εικόνας, που προφανώς αποτελεί μάθημα και αντικείμενο δουλειάς και βελτίωσης ήταν τα εξής:

  • Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα γιατί πολύ απλά οι ποδοσφαιριστές του δεν είχαν την υπομονή, το καθαρό μυαλό να κυκλοφορήσουν, να έχουν σωστές επιλογές, να «παγώσουν» τον ρυθμό και να βγουν από την περιοχή τους. Οι «πράσινοι» δεν ήταν καλά τακτοποιημένοι πάνω στο χορτάρι στο τελευταίο ημίωρο και ως εκ τούτου οι επιλογές μειώνονταν. Είναι χαρακτηριστικό πως στο τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης, οι «πράσινοι» είχαν 1.76 πάσες ανά κατοχή! Δηλαδή δεν μπορούσαν να αλλάξουν δεύτερη πάσα και είχαν «πνιγεί» από την πίεση του Ολυμπιακού. Η είσοδος του Λούντκβιστ και του Μακέντα δεν βοήθησε ενώ και ο Μαουρίσιο που μπήκε στις καθυστερήσεις, προερχόταν από μία εβδομάδα που έκανε μόλις μία προπόνηση και δεν ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση, ώστε να μπει πιο γρήγορα στο ματς. Υπήρχε μεγάλη βιασύνη στις επιλογές και παρά τις «φωνές» του Γιοβάνοβιτς, η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού.
  • Ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στους «πράσινους» να… ξεμυτίσουν. Ακόμη και στις φάσεις, όπου το «τριφύλλι» είχε υπεραριθμία στην μεσαία γραμμή και χώρους προς εκμετάλλευση, οι «ερυθρόλευκοι» έπεφταν με δύο και τρεις παίκτες πάνω στην μπάλα για το άμεσο κλέψιμο. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στην μεσαία γραμμή. Αν δεν μπορούσαν να κλέψουν τότε έκαναν φάουλ και «έκοβαν» κάθε περίπτωση γρήγορης επίθεσης του Παναθηναϊκού.

 

The Unpopular opinion: Έκανε και λάθη ο Γιοβάνοβιτς…

Previous article

H πρώτη “υπογραφή” του Γιοβάνοβιτς μέσα από πάμπολλα προβλήματα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.