0

Ήταν το πρόσωπο του ντέρμπι πριν το ντέρμπι.

Σβόνιμιρ Σάρλια. Η επιστροφή του στην βασική ενδεκάδα προκάλεσε προβληματισμό στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Μια μικρή παρένθεση: Είναι άλλο πράγμα να λέμε πως μία νέα μεταγραφή δεν έχει ξεκινήσει καλά και άλλο να λέμε πως είναι για τα… σκουπίδια. Επειδή έκανε ντεμπούτο με γκάφα κόντρα στην Λοκομοτίβα, προερχόταν από την άσημη, υποβιβασμένη Ανκαραγκουτσού και επειδή σε κάθε μάτς έχει ένα-δύο «χοντρά» τσαφ μπήκε στο στόχαστρο της κριτικής. Μάλλον στο στόχαστρο του ισοπεδώματος. Η κριτική είναι νορμάλ.

Ο Κροάτης στόπερ που επαναλαμβάνουμε πως ήρθε για εναλλακτική λύση και όχι για βασικός, κατάφερε να είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής κόντρα στον Ολυμπιακό. Η μεγάλη εικόνα λέει πως ήταν καλός, όμως, υπάρχει μία αψυχολόγητη ενέργεια στο 78′ όταν διορθώνει το αρχικό του λάθος κοντρόλ που δίνει την δυνατότητα στον Ελ Αραμπί να απειλήσει. Στο πρώτο εικοσάλεπτο έχει 2-3 λάθος μεταβιβάσεις σε καίρια σημεία, όμως, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και δεχόμενος αρκετή πίεση, ήταν αξιόπιστος.

ωεδ

Ο Σάρλια, μάλιστα, έκανε ρεκόρ κοψιμάτων για στόπερ του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα. Ολοκλήρωσε το ματς με 13 παρεμβάσεις, 11 εκ των οποίων στο αμυντικό τρίτο και 9 από αυτές απόλυτα σημαντικές, μιας και ήταν εντός περιοχής. Το πρόσημο της παρουσίας του ήταν ξεκάθαρο θετικό αλλά για να μπορέσει να διεκδικήσει θέση βασικού όταν επιστρέψουν οι Σένκεφελντ και Κουρμπέλης, θα πρέπει να ωριμάσει και να «κόψει» μια και καλή αυτά τα αστεία λάθη που χαλάνε όλη την καλή εικόνα που μπορεί να έχει «χτίσει» κατά την διάρκεια ενός ματς.

Ο «χάρτης» με τα 13 κοψίματα του Σάρλια

qaxzz

The Italian job

Previous article

Πόσο ήθος πια ;; έτσι διατηρείται η… “καρδιά του πρωταθλητή”;;!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.