0

Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι από άλλη στόφα!

Ο Παναθηναϊκός πήγε στο Καραϊσκάκη να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό όντας αποδεκατισμένος στην άμυνα και χωρίς τον βασικό του φορ τον Ιωαννίδη και απέσπασε λευκή ισοπαλία.

Ποτέ η μη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό δεν μπορεί να θεωρηθεί θετικό αποτέλεσμα, έτσι όμως όπως ήρθαν τα πράγματα η ισοπαλία δίνει τη δυνατότητα στους πράσινους να πάνε στη διακοπή του πρωταθλήματος με ηρεμία και να αποκτήσουν την ευκαιρία να δουλέψουν στις αδυναμίες τους και να εμφανιστούν ακόμη καλύτεροι εν όψει της συνέχειας.

Οι πράσινοι στο πρώτο ημίχρονο και για όσο είχαν τρεξίματα στάθηκαν ψηλά στο γήπεδο και δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να αναπτυχθεί με τον τρόπο που γνωρίζει. Τα πρώτα 30 λεπτά πρέπει να είναι οδηγός για το μέλλον αυτής της ομάδας.

Ποιο ήταν όμως το κλειδί και ο Παναθηναϊκός έπαιξε με σχετική άνεση ψηλά στο γήπεδο έχοντας βασικούς τους Σάντσες, Σάρλια, Πούγγουρα και Χουάνκαρ;

Μα φυσικά τα τρεξίματα όλων των υπολοίπων που έτρεχαν και πίεζαν σε όλο το γήπεδο.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως οι αντοχές της μεσοεπιθετικής γραμμής έπεσαν και οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς οπισθοχώρησαν αλλά και πάλι συντεταγμένα.

Εκεί εμφανίστηκε ο Στέφανο Μπρινιόλι!

Ο Ιταλός πορτιέρο έκανε ένα ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ ντεμπούτο και υπήρξε ο κορυφαίος του αγώνα.

Ο 30χρονος ήταν ατάραχος, σίγουρος σχεδόν σε όλες τις μεταβιβάσεις του, μιλούσε διαρκώς στην άμυνα του και όταν χρειάστηκε κατέβασε ρολά.

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε έναν πολύ καλό γκολκιπερ όπως φαίνεται και έτσι κάτω από τα γκολποστ έχει σχηματιστεί πλέον ένα ικανότατο δίδυμο μαζί με τον Διούδη.

Ο Γιοβάνοβιτς άπλωσε τα χαφ του στο παιχνίδι αλλά οι Λουντκβιστ και Μακέντα δεν προσέφεραν αυτά που θα έπρεπε ερχόμενοι από τον πάγκο.

Ειδικά ο Ιταλός είναι σε κακή κατάσταση όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά. Το μυαλό του βρίσκεται διαρκώς στον τσακωμό και τους σκυλοκαβγάδες. Πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει μυαλά γιατί με τέτοια χάλια δεν πάει πουθενά.

Που θα σταθούμε σε σχέση με το αγωνιστικό μέλλον αυτής της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός θέλει ΤΡΕΞΙΜΑΤΑ. Θέλει ακόμη περισσότερη δουλειά στη φυσική κατάσταση και φυσικά ένα βαρβάτο οχτάρι box to box να πλαισιώσει τους Πέρεθ και Αλεξανδρόπουλο που συνθέτουν ένα καλό δίδυμο στα χαφ.

Είναι αμαρτία να παίρνει 600 χιλιάρικα ο Βιγιαφάνιες και 400 ο Αγιούμπ να περπατούν το γήπεδο, τον πάγκο ή την κερκίδα.

Με αυτά τα χρήματα ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φέρει έναν χάφαρο που δεν θα ανάγκαζε την ομάδα να τραβιέται πίσω από το 60′ και μετά.

Επίσης θέλουμε να σταθούμε στον Αχιλλέα Πούγγουρα που έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι και βοήθησε πολύ τον Σάρλια (σαν δεξί στόπερ παίζει καλύτερα από αριστερό) στο ψυχολογικό κομμάτι. Αξίζουν συγχαρητήρια και στους δυο για την αποψινή τους εμφάνιση.

Σε κάθε περίπτωση το πρόσημο είναι θετικό με βάση τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί και η ομάδα τώρα μπορεί να δουλέψει με ηρεμία για να ξεκινήσει την πορεία της για την πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος και βλέπουμε…

Υ.γ.: Αν το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός αποκτούσε ένα βαρβάτο οχτάρι και ένα στόπερ κλάσης, μην νομίζετε ότι θα είχε τόσο μεγάλη αγωνιστική απόσταση με τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ…

Y.γ.2: Σήμερα ο Ιωαννίδης έλειψε πάρα πολύ. Θα μπορούσε να βγάλει το λάδι του Σισσέ και ειδικά του Παπασταθόπουλου… Κρίμα κρίμα…

Ο Άρης ανέδειξε το έλλειμμα χαρακτήρα του Παναθηναϊκού

Previous article

Σεβάστηκε τον σύλλογο με τις δηλώσεις του

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.