0

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι έκανε ιδανικό ντεμπούτο κόντρα στον Ολυμπιακό, όντας μάλιστα ο πρωταγωνιστής του τριφυλλιού. Η πολύ καλή παρουσία στις προπονήσεις, το χαρακτηριστικό που τον κάνει να ξεχωρίζει και η σιγουριά όλων στο Κορωπί προς το πρόσωπο του.

Ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τον Παναθηναϊκό στο χθεσινό ντέρμπι, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που οι πράσινοι δεν κινδύνεψαν τόσο στις στημένες φάσεις ενώ με την μπάλα στα πόδια έδειξε ιδιαίτερα ικανός. Ο λόγος φυσικά για τον MVP του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης φάνηκε έτοιμος να ανταπεξέλθει και τα κατάφερε. Μπορεί να μην χρειάστηκε να κάνει την σπουδαία επέμβαση, αλλά σε όσες φάσεις χρειάστηκε έδειξε ότι τα αντανακλαστικά του είναι φοβερά. Ο Μπρινιόλι τράβηξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και έδειξε ότι ήταν πανέτοιμος.

Η απόκτησή του τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών και η σιγουριά για τις ικανότητες του

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι αποκτήθηκε ως ελεύθερος τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού. Ο Ιταλός ήρθε με σκοπό να διεκδικήσει στα ίσα την θέση κάτω από τα γκολποστ.

Όσοι εισηγήθηκαν την απόκτησή του έκαναν λόγο για έναν ποδοσφαιριστή που είναι σταθερός, ενώ ιδιαίτερη μνεία γινόταν για τις ικανότητες του με την μπάλα στα πόδια. Το ίδιο ανέφεραν και Ιταλοί δημοσιογράφοι, που είχαν παρακολουθήσει τόσα χρόνια την πορεία του στην γείτονα χώρα.

Η… πρώτη δικαίωση ήρθε στην πρώτη του προπόνηση με τα πράσινα. Όλοι στο Κορωπί είδαν έναν τερματοφύλακα που… βεντούζωνε την μπάλα όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά. Έναν γκολκίπερ, που ξέρει τόση μπάλα και μάλιστα πολλοί ανέφεραν χαριτολογώντας ότι θα μπορούσε να αγωνιστεί ακόμα και στα… χαφ. Προπόνηση με προπόνηση και όσο προσαρμοζόταν γινόταν όλο και καλύτερος μάλιστα.

Η ευκαιρία που περίμενε και για την οποία προετοιμαζόταν από την αρχή

Μπορεί ο Μπρινιόλι να πήρε ξαφνικά φανέλα βασικού, ωστόσο ήταν κάτι για το οποίο προετοιμαζόταν από την πρώτη μέρα που ήρθε. Με την παρουσία του σε κάθε προπόνηση , έδειχνε το πόσο ήθελε να βοηθήσει τη νέα του ομάδα.

Ήταν ξεκάθαρο από τις προπονήσεις του τριφυλλιού, ότι φέτος τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι για την θέση κάτω από τα γκολποστ. Μην ξεχνάμε ότι ο Μπρινιόλι είναι ένας τερματοφύλακας με παραστάσεις από το ιταλικό πρωτάθλημα, πράγμα που πέρα από τις ικανότητες τους προσδίδει και το προνόμιο της εμπειρίας.

Το σημαντικότερο απ΄ όλα όμως ξέρετε ποιο είναι; Ότι το τριφύλλι έχασε λόγω ίωσης τον Διούδη και κανείς δεν προβληματίστηκε μέσα στην ομάδα, για το αν αυτός που θα τον αντικαταστήσει θα τα καταφέρει. Οι συμπαίκτες του βλέποντας τον στην προπόνηση ήταν σίγουροι ότι θα καλύψει παραπάνω από επάξια το κενό του Σωκράτη Διούδη. Κάτι που φυσικά φάνηκε με τη χθεσινή του εμφάνιση στο ντέρμπι αιωνίων.

Η MVP εμφάνιση στο ντεμπούτο του και μάλιστα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι κλήθηκε να κάνει το ντεμπούτο σε μία αναμέτρηση που… έκαιγε. Στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν, που ήταν δεδομένο ότι το τριφύλλι θα δεχτεί πίεση σε κάποιο σημείο του αγώνα λόγω και των προβλημάτων που υπήρχαν.

Ο Μπρινιόλι όχι μόνο κατάφερε να ανταποκριθεί, αλλά μάλιστα ήταν και ο καλύτερος παίκτης του τριφυλλιού. Ο Ιταλός τερματοφύλακας όχι μόνο ήταν σταθερός, αλλά ουκ ολίγες φορές με τις επεμβάσεις του κατάφερε να αποσοβήσει κινδύνους. Παράλληλα, μετά από καιρό είδαμε ένα γκολκίπερ κάτω από τα πράσινα γκολποστ να βγαίνει σωστά στα στημένα και να… καθαρίζει τις φάσεις.

Ουκ ολίγες φορές βγήκε πολύ σωστά και κέρδισε την μπάλα στον αέρα, προτού αυτή μείνει για αρκετή ώρα στην περιοχή της ομάδας και δημιουργηθούν προβλήματα, τα οποία ενδεχομένως να είχαν πληγώσει το τριφύλλι.

Επιπρόσθετα, τα βολέ του ήταν δυνατά ενώ κατέληγαν και σε σημείο, όπου και λάθος να γινόταν δεν θα κινδύνευε η «πράσινη» άμυνα. Ταυτόχρονα, ήταν πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια και έδειξε ξεκάθαρα ότι όσο θα περνάει ο καιρός θα γίνεται όλο και καλύτερος.

Μπορεί χθες να μην έκανε την τεράστια επέμβαση, αλλά όταν χρειάστηκε ήταν εκεί για να… κρατήσει το μηδέν για τους πράσινους και έδειξε ότι έχει κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους γκολκίπερ που έχει το τριφύλλι στο δυναμικό του.

Το αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται βασικός και στο επόμενα ματς κανείς δεν το γνωρίζει δεδομένα, αλλά το σίγουρο είναι πως με τη χθεσινή του εμφάνιση έδειξε ότι μπορεί και με το παραπάνω να κάτσει κάτω από τα γκολποστ στο τριφυλλιού και μάλιστα να κάνει και τη διαφορά, όποτε αυτό χρειαστεί.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και το τριφύλλι φαίνεται ότι έχουν πετύχει… διάνα βάζοντας στην… φαρέτρα τους έναν… κέρβερο που ξέρει μπάλα.

 

Δύο ώρες βίντεο και προπόνηση ενόψει Φένερ

Previous article

Το ντέρμπι ήταν ο «καθρέπτης» που δείχνει τον δρόμο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.