0

Ένα πατατράκ του Παναθηναϊκού όμοιο του οποίου δεν έχουμε ξαναδεί στο Nick Galis Hall.

Συνήθως, τα στατιστικά στοιχεία λειτουργούν σαν το αλατοπίπερο στο φαγητό αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουν απλά μεγάλη σημασία, είναι από αυτά αρχίζεις. Στην τελευταία νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού (στην κανονική διάρκεια της σεζόν 2007-08, μήνα Φλεβάρη) οι «κίτρινοι» ήταν στην Euroleague, θαρρώ το τελικό αποτέλεσμα ήταν 82-75. Ακολούθησαν ακόμη δύο στα Playoffs της σεζόν 2015-16, τότε που ο Δημήτρης Πρίφτης στεκόταν όρθιος στον πάγκο του Άρη, ο Οκάρο Ουάιτ τιμούσε και με το παραπάνω τα 170.000 δολάρια του συμβολαίου του. Ωστόσο, αυτό που είδα τότε, δεν έχουν την παραμικρή ομοιότητα με το αντίστοιχο σημερινό. Τέτοιο σφυροκόπημα δεν έχω ξαναδεί.

Διότι, μόνο αυτός ο προσδιορισμός ταιριάζει γι’ αυτό που έγινε στο δεύτερο ημίχρονο με μάρτυρα το επιμέρους σκορ. 57-28! Ένα θαυμαστικό (και λίγο είναι) γιατί θα πρέπει να συνυπολογίσει κανείς τα δεδομένα. Δηλαδή, ότι από τη μία πλευρά ήταν μια ομάδα η οποία φτιάχτηκε με κόπο και ιδρώτα ξοδεύοντας τα λιγότερα από κάθε άλλη στην Basketleague και καταλήγοντας στο ποσό των 330.000 ευρώ και από την άλλη, μια ομάδα με σχεδόν 20πλάσιο μπάτζετ που πήγε στα αποδυτήρια (στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου) με +19. Ακόμη και τώρα που γράφονται αυτές οι αράδες, η όλη ιστορία είναι απίστευτη, όσο απίθανο ήταν αυτό που συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο. Ένα από τα δόγματα της… αρειανής φυλής σχετίζεται με τη λεγόμενη «μαύρη τρύπα του Παλέ» και προφανώς αυτή άνοιξε και κατάπιε τον Παναθηναϊκό καθώς τέτοια κακοτεχνία σαν αυτή που παρουσίασε στο δεύτερο ημίχρονο δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα.

Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού στον «άσσο». Του το έλυσε ο Μποχωρίδης στο πρώτο ημίχρονο, του το ενίσχυσαν οι Πέρι, Μεϊκον στο δεύτερο. Κάποια στιγμή έβγαζε μάτι ότι αυτή η ομάδα δεν έχει τον point guard που θα ηρεμήσει παιχνίδι. Κι όταν συμβαίνει αυτό, παρασύρεσαι στον ρυθμό του αντιπάλου. Και ο Άρης είχε απέναντι μια ντουζίνα πιτσιρικάδες, αποφασισμένους να δώσουν και την τελευταία τους ρανίδα.

 

πηγή: gazzetta.gr

Κρος: «Είχαμε σκαμπανεβάσματα – Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»

Previous article

Πρώτη φορά «άσφαιρος» σε τρία εκτός έδρας ματς ο Παναθηναϊκός

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.