0

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 3-0 σετ των Αμαζόνων Νέας Ερυθραίας

Ο Παναθηναϊκός έκανε μία μεστή εμφάνιση στο ματς δείχνοντας ότι φέτος θα είναι ανάμεσα στους διεκδικητές των τίτλων στην Ελλάδα. Ο Απόστολος Οικονόμου χρησιμοποίησε όλες τις αθλήτριές του πλην της Ρόγκα με τις «πράσινες» να χτυπάνε κυρίως από τη γραμμή του σερβίς βρίσκοντας αρκετούς άσους.

Οι Αμαζόνες έδειξαν ανταγωνιστικές, ωστόσο έκαναν λάθη σε καίρια σημεία του ματς. Μεγάλο βάρος τη νέα σεζόν αναμένεται να σηκώσουν οι ξένες αθλήτριες με επίκεντρο τη Σάντος.

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στον τελικό του τουρνουά «Ιωάννης Μαλακατές» την ΑΕΚ σε ένα ματς που θα δείξει ζωντανά το SDNA στις 17:00 το απόγευμα. Η Ένωση ενισχύθηκε κι εκείνη σημαντικά το καλοκαίρι και το ματς αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τις Παπαφωτίου στην πάσα, Γκρόθες – Κωνσταντίνου στα άκρα, Κρος – Χατζηευστρατιάδου στο κέντρο, Στεπανένκο στη διαγώνιο και λίμπερο την Ξηντάρα. Το τριφύλλι χτυπώντας με τον πρώτο χρόνο κυρίως με την Χατζηευστρατιάδου προηγήθηκε με 4-0 και έφτασε στο 7-1 με άσο της Ελληνίδας κεντρικής.

Οι γηπεδούχες συνέχισαν να είναι εξαιρετικές και έφτασαν στο 12-2 με μπλοκ της Κρος. Οι Αμαζόνες μείωσαν σε 12-5 με μπλοκ της Μαστοράκη πάνω στην Κρος με την Τσιτσιγιάννη να δίνει τέλος στο σερί των φιλοξενούμενων με τη Σάντος στο σερβίς.

Η Χατζηευστρατιάδου με νέο άσο διαμόρφωσε το 19-9 για τον Παναθηναϊκό που δεν άφησε το πόδι του από το γκάζι. Στην τελική ευθεία του σετ η διαφορά έφτασε στο +13 (23-10) με σερί άσους της Στεπανένκο με την ομάδα του Απόστολου Οικονόμου να κατακτά το πρώτο σετ (25-11) μετά από χαμένη επίθεση της Σάντος.

Στο ξεκίνημα του δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 4-1 με επίθεση της Χαντάβα με τη Σάντος να απαντά για τις Αμαζόνες. Με άσο της Χατζηευστρατιάδου (τον τρίτο της στο ματς) το τριφύλλι έφτασε στο 7-2 με πολύ μεγάλη άνεση και πάλι παρά το γεγονός ότι ο Απόστολος Οικονόμου προχώρησε σε αλλαγές.

Με την Κασδοβασίλη στο σερβίς η ομάδα της Νέας Ερυθραίας μείωσε σε 13-10 με τη Μανωλίνα Κωνσταντίνου να δίνει τέλος στο σερί των Αμαζόνων. Με καλά σερβίς από την Παπαφωτίου και την Κύπρια ακραία το τριφύλλι έχτισε νέο σερί για το 18-11. Η διαφορά συνέχισε να είναι σε υψηλά επίπεδα με τον Παναθηναϊκό να κάνει το 25-17 με άσο της Καραγκούνη για το 2-0 στα σετ.

Με καλό σερβίς και πάλι ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα στο τρίτο σετ με την Κασδοβασίλη να ισοφαρίζει σε 4-4 με τον Παναθηναϊκό να προσπερνά ξανά (7-4) μετά από σερί λάθη των παικτριών των Αμαζόνων. Η ομάδα της Νέας Ερυθραίας έμεινε κοντά στο σκορ και μείωσε σε 13-12 με μπλοκ πάνω στη Χαντάβα με τον Απόστολο Οικονόμου να καλεί για πρώτη φορά τάιμ άουτ στο ματς.

Το τριφύλλι κατάφερε και πάλι με την Τσιτσιγιάννη στο σερβίς να χτίσει σερί για το 17-13. Με νέο άσο της Χαντάβα ο Παναθηναϊκός ξέφυγε ακόμη περισσότερα και κατέκτησε με άνεση και το τρίτο σετ για το 25-18 μετά από χαμένη επίθεση της Γκρέκα.

Τα σετ: 3-0 (25-11, 25-17, 25-18)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ (Οικονόμου): Χαντάβα, Γκρόθουες, Κωνσταντίνου, Μεταξά, Χατζηευστρατιάδου, Κωνσταντέλλου  Παπαφωτίου, Ρόγκα, Ξηντάρα, Καραγκούνη, Παπαστεργίου, Κρος, Στεπανένκο, Τσιτσιγιάννη.

ΑΜΑΖΟΝΕΣ (Γκούντας): Αρβανιτοπούλου, Σάντος, Σαμπάτη, Γουάτκινς, Κασδοβασίλη, Παγώνη, Μορέιρα, Βυθούλκα, Χριστοδούλου, Κουρλάμπα, Κορρέ, Μαστοράκη, Γουναρίδη, Γκρέκα.

Δείτε και πάλι την αναμέτρηση

Τα 5 «πρέπει» στο Φάληρο

Previous article

Με λογική… Μίλαν ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.