0

Κάθε χρόνο όταν ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό πάντα η εβδομάδα, που προηγείται είναι εβδομάδα με αγωνία, με άγχος, με την συγκέντρωση στο 100% στο παιχνίδι που έρχεται.

Αυτό το ντέρμπι δεν είναι απλά ένα ντέρμπι. Είναι το παιχνίδι που περιμένουν πως και πως κάθε χρόνο οι φίλοι του Παναθηναϊκού, με την ελπίδα ότι η ομάδα θα τους δώσει μία χαρά. Και έχουν πάρει χαρές ακόμα και σε κακές χρονιές. Όπως πέρυσι με τη νίκη με 2-1 στην Λεωφόρο με τον Σανκαρέ να κάνει ένα παιχνίδι που δεν το ξαναέκανε και αποχώρησε.

Αυτές οι νίκες στα ντέρμπι αυτά κρατάνε ψηλά το γόητρο της ομάδας, που έχει πληγώσει  τον κόσμο της όλα τα τελευταία χρόνια. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν είναι απλά ένα ντέρμπι. Όχι μόνο για μένα, αλλά και για όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Αντιμετωπίζεις την ομάδα, που 20 χρόνια με το έτσι θέλω έπαιρνε πρωταθλήματα. Ομαδάρες του Παναθηναϊκού, που τρέλαιναν την Ευρώπη, κέρδιζαν την Μπαρτσελόνα, την Αρσεναλ, την Πόρτο, την Ιντερ, την Ρόμα και στην Ελλάδα δεν μπορούσαν να πάρουν το πρωτάθλημα, διότι τα παιδιά με τις μαύρες στολές τα έβλεπαν όλα ερυθρόλευκα.

Ολη αυτή η 20ετία της παράγκας είχε και επίπτωση και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ομάδες που δεν μπορούσαν να πάρουν πρωταθλήματα διαλύθηκαν από την εσωστρέφεια και το αποτέλεσμα το είδαμε. Ο Παναθηναϊκός μεγαλουργούσε στην Ευρώπη και όταν σταμάτησε αυτό είδαμε την κατρακύλα της Ελλάδας και το ζούμε σήμερα.

Αποτελέσματα στο Φάληρο έχει πάρει ο Παναθηναϊκός και σε αυτά τα χρόνια που δεν είναι κανονικός Παναθηναϊκός. Και το 2018 με δέκα παίκτες πήρε 1-1 με το γκολ του Μουνιέ  και με την ομάδα να είναι υπό διάλυση τότε. Και την επόμενη σεζόν πήρε 1-1 με το γκολ του Κάτσε και ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις με τον Σισέ. Και φυσικά το 2014, όταν λίγες ημέρες μετά το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Γιουνάιτεντ η ομάδα πήγε και κέρδισε με 3-0 μέσα στο Φάληρο.

Με λίγα λόγια αυτά τα ντέρμπι είναι ξεχωριστά και κανείς δεν ξέρει από πριν τι θα γίνει. Οποια και αν είναι η κατάσταση των δύο ομάδων. Ο Παναθηναϊκός είναι πληγωμένος από απουσίες βασικών παικτών σε κέντρο και άμυνα, αλλά αυτό πρέπει να πεισμώσει όσους παίξουν να το δουν το παιχνίδι χωρίς να υπάρχει αύριο. Οσοι μπουν στο γήπεδο να αγωνιστούν πρέπει όταν βγουν να αισθάνονται, ότι έχουν κάνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Να έχουν δώσει το 200%.

Να ξέρουν ότι απέναντί τους έχουν την ομάδα που έχει κάνει ζημιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στον σύλλογο που παίζουν τώρα και να μπουν σαν καμικάζι, με το μαχαίρι στα δόντια. Ναι, σαφώς και οι πιθανότητες είναι υπέρ του Ολυμπιακού, αλλά όπως λέει και το γνωστό σύνθημα «Παναθηναϊκός θα πει μαχητική ψυχή». Την Κυριακή στο Φάληρο πρέπει να μπουν 11 πολεμιστές έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για το αποτέλεσμα, για την ομάδα, για τον κόσμο που έχει πληγωθεί όλα αυτά τα χρόνια. Βγάλτε εγωϊσμό, νιώστε που παίζετε.

 

Πλήρης και με στόχο την αντίδραση απέναντι στον Άρη

Previous article

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Αυτοί που πέρασαν στην… απέναντι όχθη! (pics+videos)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.