0

Ο Άλφα Ντιαλό εξηγεί  γιατί αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό.

– Οι πρώτες σου εμπειρίες από την Ευρώπη είναι πολύ έντονες μέχρι στιγμής. Πέρυσι αγωνίστηκες και στο Λαύριο και φτάσατε στους τελικούς του πρωταθλήματος. Πώς ήταν για εσένα να διεκδικείς τον τίτλο με μια ομάδα που ήταν αουτσάιντερ;

«Νομίζω πως ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για την ομάδα. Είχαμε πολλούς νέους παίκτες, που ήταν πεινασμένοι να αποδείξουν πως μπορούν να τα καταφέρουν απέναντι στις κορυφαίες ομάδες. Το δείξαμε αυτό πέρυσι με κάποιες νίκες που πήραμε. Ήταν μια σπουδαία σεζόν. Το Λαύριο είναι το σπίτι μου, γιατί εκεί αγωνίστηκα για πρώτη φορά επαγγελματικά».

– Στο Λαύριο έλαμψες μεταξύ άλλων παικτών. Ένιωθες έτοιμος να κάνεις το επόμενο βήμα στην καριέρα σου και να αγωνιστείς στην Euroleague;

«Μπαίνοντας στη σεζόν θέλω να κάνω όλα τα μικρά πράγματα, που χρειάζεται η ομάδα μου. Ειδικά στην άμυνα, ο στόχος μου είναι να δείξω τι μπορώ να κάνω. Από εκεί και πέρα, είμαι έτοιμος για ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής μου. Αυτή είναι η δουλειά μου τώρα. Πρέπει να παίζω τον ρόλο μου και να κάνω όσα μου ζητούνται».

– Πιστεύεις πως ο Τάισον Κάρτερ και ο Βασίλης Μουράτος μπορούν να ακολουθήσουν τον δρόμο σου και να βρουν ένα συμβόλαιο στην Euroleague σύντομα;

«Ο Κάρτερ και ο Βασίλης είναι πολύ καλοί παίκτες, ήταν απολαυστικό για εμένα να βρίσκομαι δίπλα τους. Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα κάνουν το “άλμα”. Όμως, ξέρω ότι είναι πραγματικά καλοί και θεωρώ πως είναι και έτοιμοι. Είναι και εκείνοι “πεινασμένοι” για την ευκαιρία, ενώ είναι και συνεπείς αμυντικά».

– Το καλοκαίρι, λοιπόν, υπέγραψες στον Παναθηναϊκό. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως η ομάδα ήθελε να σε δώσει δανεικό και πως εσύ ήθελες να αποχωρήσεις. Τι συνέβη ακριβώς;

«Μετά το τέλος της περσινής σεζόν υπέγραψα στον Παναθηναϊκό. Αφού μίλησα με τον κόουτς ήταν κοινή η απόφαση να αποχωρήσω. Μιλάμε για μια ιστορική ομάδα και θα μου άρεσε να αγωνίζομαι για εκείνη. Όμως, τώρα δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή».

– Γιατί δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή; Ένιωσες πως δεν υπήρχε χώρος για εσένα στο ρόστερ;

«Ήταν μια κοινή απόφαση. Όταν μίλησα με τον προπονητή ήξερε ποιος είμαι, γνώριζε το παιχνίδι μου. Ήταν μια κοινή επιλογή να προχωρήσουμε σε διαφορετικούς δρόμους. Αυτό αποφασίσαμε για τώρα. Δεν ήταν η κατάλληλη ώρα».

– Από αυτά που μου λες καταλαβαίνω πως δεν κάνεις αρνητικές σκέψεις για τον Παναθηναϊκό, για όσα έγιναν το καλοκαίρι. Κάνω λάθος;

«Όχι, όχι. Όπως σου είπα, ήταν μια απόφαση που πήραμε από κοινού».

– Αντιμετώπισες τον Παναθηναϊκό στους περσινούς τελικούς και αποτέλεσες μέρος του για λίγο φέτος το καλοκαίρι. Ποια είναι η άποψή σου για την τωρινή ομάδα;

«Ο Παναθηναϊκός έχει μία ιστορική ομάδα και όλοι γνωρίζουν την παράδοσή του. Οι παίκτες παίρνουν περηφάνια από το μέγεθος του συλλόγου. Ξέρω πως θα έχουμε ένα σκληρό παιχνίδι. Όταν αυτοί οι παίκτες φορούν τη φανέλα του Παναθηναϊκού παίζουν με περηφάνια, αγωνίζονται για κάτι που είναι μεγαλύτερο από τους ίδιους. Περιμένω πως θα έρθουν στο Μονακό για να δώσουν το 1000% του εαυτού τους. Θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο, περιμένω μια “μάχη”».

– Μετά την αποχώρησή σου από το «τριφύλλι» βρήκες μια άλλη ευκαιρία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, αυτή τη φορά από την Μονακό. Πριν μιλήσουμε για το μπάσκετ, θα ήθελα να σε ρωτήσω πώς είναι να ζεις στο Πριγκιπάτο;

«Όλα είναι τέλεια. Μπαίνω στη 2η επαγγελαμτική μου σεζόν και αγωνίζομαι εδώ. Είμαι ενθουσιασμένος, πρόκειται για ένα σπουδαίο “άλμα” για εμένα. Θέλω να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο».

– Στο Μονακό θα αγωνιστείς δίπλα στον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος είχε παρόμοια διαδρομή με εσένα, καθώς από τον Κολοσσό Ρόδου πήγε στην Μπασκόνια για να ξεκινήσει την πορεία του στην Euroleague. Γνώριζες για το κοινό σας… δρομολόγιο; Επίσης, πώς είναι η συνεργασία σας;

«Όχι δεν γνώριζα αυτές τις ομοιότητες. Όμως, μπορώ να προπονηθώ δίπλα του και είναι κάτι πολύ σημαντικό. Μαθαίνω από εκείνον εντός και εκτός παρκέ. Θέλω να μάθω πολλά από εκείνον, φέρνει ένα status βετεράνου στην ομάδα και είναι εδώ και χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο. Γι’ αυτό και ανυπομονώ να μάθω πράγματα από τον Μάικ».

– Πόσο σημαντική είναι για εσένα η παρουσία του Μίσκο Ραζνάτοβιτς στην επαγγελματική σου πορεία;

«Ο Μίσκο ήταν απίστευτος μαζί μου. Με βοήθησε πάρα πολύ. Έχουμε πολύ καλή επαφή. Περιμένω με ανυπομονησία να δω τι άλλο μας επιφυλάσσει το μέλλον».

– Ποιοι είναι οι στόχοι της Μονακό για την τρέχουσα σεζόν; Η ομάδα είναι πρωτοεμφανιζόμενη στην Euroleague, αλλά πολλοί πιστεύουν πως ίσως παλέψει για μια θέση στα πλέι οφ.

«Νομίζω πως πρέπει να σκεφτόμαστε ένα παιχνίδι τη φορά, να χτίσουμε τη χημεία μας και να είμαστε οι καλύτεροί εαυτοί μας. Αν τα κάνουμε αυτά, θα βοηθήσουμε την ομάδα και θα έρθουν και οι νίκες. Ελπίζουμε να μπούμε στα πλέι οφ».

Παραίτηση Μπουτσικάρη από την προεδρία του συνεταιρισμού

Previous article

Ξαφνικό πρόβλημα με Διούδη – Ιωαννίδη, μένουν εκτός ντέρμπι

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.